Esteu aquí

El Prat inicia un programa pioner de reforç dels valors a l’esport

S’ha començat una prova pilot amb equips masculins de tres clubs de futbol —AE Prat, CB Terlenka i Atlètic Prat Delta CF— perquè és l’esport més practicat en edat escolar

Nens de tres equips de futbol que han començat a participar en el programa: Terlenka, AE Prat i Atlètic Prat Delta.

dijous, 22 març, 2018 - 08:45

El Prat ha iniciat un nou programa municipal per promoure els valors en l’esport, especialment entre els més joves. S’ha començat una prova pilot amb equips masculins de tres clubs de futbol —AE Prat, CB Terlenka i Atlètic Prat Delta CF— perquè és l’esport més practicat en edat escolar, però el programa s’estendrà a la resta d’esports.

Educació emocional

Durant els entrenaments, més de 150 jugadors d’entre 12 i 14 anys de 8 equips faran 5 sessions de 30 minuts amb una educadora emocional sobre aspectes com l’empatia, la tolerància a la frustració o la regulació de la ira. Les sessions, que segueixen la metodologia del grup de recerca psicopedagògica de la Universitat de Barcelona, acabaran al mes de maig. Al juny se celebrarà una jornada extraordinària per posar en pràctica els aprenentatges desenvolupats durant la temporada.

Concretament, es treballaran les competències en cinc grans blocs: consciència emocional, regulació emocional, autonomia emocional, competència social i habilitats de vida i benestar. Al llarg de les sessions es tractaran aspectes com la intel·ligència emocional, l’autoestima, les habilitats socials, l’automotivació, el benestar, etc.

Els tres clubs que han iniciat el programa representen prop d’un miler d’esportistes de la ciutat. Les mateixes entitats han pres part en un procés participatiu per dissenyar els continguts del programa des de finals de l’any passat.

Famílies dels jugadors

El programa desenvoluparà en fases posteriors altres accions de difusió i sensibilització, com una campanya adreçada a les famílies i l’entorn dels jugadors. De fet, un dels objectius del projecte és també millorar el clima que es viu entre els espectadors els dies de partit.

Compartir