Esteu aquí

El Prat impulsa un sistema de tarifació social de les escoles bressol que ajusta les quotes a la situació concreta i ingressos de cada família

TEMES: Educació

El ple ha donat llum verda als canvis de l’ordenança fiscal que afecta el sistema de tarifació social de les escoles bressol. S’aposta per adequar el màxim les quotes a la situació de cada família, enlloc d’aplicar les mateixes per trams d’ingressos. També s’ha aprovat inicialment el Pla Local d’Infància i Adolescència 2022-2025.

Imatge d'arxiu

dimecres, 6 abril, 2022 - 18:45

El ple municipal del Prat d’abril, celebrat avui dimecres dia 6, ha debatut i aprovat diversos temes relacionats amb l’educació i la infància. Un dels més destacats ha estat l’aprovació provisional de la modificació de l’ordenança fiscal (número 18), que implica un canvi en el sistema de tarifació social de les escoles bressol. S’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, excepte de C’s, que s’ha abstingut.

A partir del curs vinent, s’aplicarà nou sistema lineal de càlcul, que determinarà individualment la quota a abonar per part de cada família en funció del seu nivell d’ingressos i membres. Fins ara, totes les famílies dins d’un mateix tram d’ingressos abonaven la mateixa quantitat. La proposta també inclou l’augment del nivell d’ingressos que dona accés a la tarifació social. Així mateix, s’estableix una quota mínima de 35 euros mensuals i una màxima de 160, per als nivells més baixos i més alts d’ingressos, respectivament. D’aquesta forma, s’ampliarà la base de les famílies beneficiades per aquest sistema.

Llum verda al Pla local d’Infància i Adolescència

Un altres dels punts sobre educació tractats al ple d’avui és el Pla local d'infància i adolescència (PLIA) 2022-2025, un dels compromisos recollits al Pla d’Actuació Municipal d’aquest mandat. El PLIA té com a objectiu general millorar la planificació estratègica de les polítiques municipals d’infància i adolescència i té en compte les normatives i objectius al respecte establerts per les Nacions Unides i per la legislació catalana i estatal. Avui el ple ha aprovat inicialment el pla per unanimitat.

En paral·lel al procés d’elaboració del PLIA, s’ha creat la Taula Local de la Infància i l’Adolescència per fomentar la col·laboració mútua i el treball en xarxa dels diferents agents del sector.

Compartir

Noticies relacionades

Visita consellera Educació a Pepa Colomer

divendres, 1 desembre, 2023 - 12:15

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i la consellera d'Educació, Anna Simó, visiten l'ampliació de l'Institut Escola Pepa Colomer

Generalitat i Ajuntament han invertit 2,18 milions d'euros en unes obres de...

dimecres, 29 novembre, 2023 - 12:30

Explorant els misteris dels mars i els oceans a Investiguem, inventem

Des del projecte en xarxa ens submergim en l’univers de la ciència oceànica a...

dimecres, 29 novembre, 2023 - 11:45

El Praticipa està de celebració: per molts anys, potablaves!

El joc participatiu de la Mostra d’Entitats posarà a prova a infants i...