Esteu aquí

El Prat impulsa un pla d’accessibilitat municipal per combatre les barreres arquitectòniques

El ple municipal també ha aprovat una moció de suport a les nenes i dones agfanes i en general a la població del país, en què s'ofereix a les autoritats competents per facilitar l’acollida de persones refugiades.

Minut de silenci a l'inici del ple de setembre en record de les víctimes de la covid a la ciutat

dimecres, 8 setembre, 2021 - 18:30

En el primer ple municipal posterior a l’estiu, celebrat avui dimecres 8 de setembre, el Prat ha aprovat inicialment la primera fase del Pla d’accessibilitat municipal. Mitjançant aquest pla, l’Ajuntament vol promoure que el Prat avanci cap a un model de ciutat plenament accessible, així com identificar i combatre les barreres arquitectòniques.

Els continguts de la primera fase del Pla d’accessibilitat s'han elaborat amb la participació dels col·lectius del Prat de persones amb discapacitat, de la Taula de seguiment de l’accessibilitat del Programa de les persones amb discapacitat dels Serveis de Ciutadania i dels Consells municipals de gent gran i persones amb diversitat funcional.

Aquesta primera fase del pla s’ha elaborat amb la voluntat de ser un instrument de promoció de l’accessibilitat en l’àmbit municipal que identifica les barreres arquitectòniques en els diferents àmbits, inclou solucions per tal d’assolir que el municipi sigui plenament accessible, d'una manera racional i planificada i en fa un pressupost de 3.502.300 € en el període 2020-2026. El pla s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, excepte de C's, que s'ha abstingut. 

D’altra banda, el ple municipal ha aprovat de forma inicial per unanimitat la modificació de l’ordenança reguladora de guals, que datava dels anys 80. L’objectiu de la reforma és adequar-la a les necessitats detectades, per millorar-ne el funcionament, i als canvis normatius dels darrers anys. Amb aquesta ordenança, es concreten les condicions per les quals l’Ajuntament atorga una llicència de gual, així com els deures i obligacions que tindran els seus titulars.

En la sessió d’avui, també s’ha aprovat destinar una partida de 100.00 euros per a convenis i ajuts a entitats esportives de la ciutat, 102.500 de suport al teixit comercial i a la renovació del mercat municipal i 65.000 euros a ajuts i projectes d’inserció sociolaboral, entre d’altres. Bona part d’aquestes partides permetran seguir desplegant l’estratègia de reconstrucció social i econòmica de la ciutat davant de la covid Ara més que mai, el Prat. Aquestes partides s'han aprovat amb el vot favorable de tots els grups, excepte de C's, que s'ha abstingut. 

En l’apartat de mocions, el ple també ha aprovat per unanimitat una per donar suport a les nenes i dones afganes. En el text, la ciutat es posa a disposició de les autoritats competents per facilitar l'acollida de persones refugiades procedents de l'Afganistan i mostra la seva solidaritat amb la població del país, especialment amb dones i nenes.

Mitjançant una altra de les mocions aprovades avui, la ciutat del Prat s’ha adherit a la campanya ICAN Citties Appeal en contra de l’ús de les armes nuclears i ha instat l’Estat espanyol a signar el tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears de l'ONU. S’ha aprovat per unanimitat tots els grups municipals.

També cal destacar que al ple d’avui ha pres possessió com a regidora Maria Carmen Blázquez (ERC). Pren el relleu a Sergi Morales, que va anunciar que deixava el càrrec de regidor el passat mes de juliol, per motius professionals.

A l'inici del ple, també s'ha dedicat un minut de silenci al record de les persones víctimes de la covid al Prat. 

Compartir

Noticies relacionades

 (Federació Espanyola de Futbol).

dimecres, 10 juliol, 2024 - 12:15

La final de l’Eurocopa es podrà seguir aquest diumenge en una pantalla gegant a la plaça de Catalunya

“La final de l’Eurocopa suposa una ocasió per gaudir de l’esport de forma...
Junta Local de Seguretat 2024

dimecres, 12 juny, 2024 - 12:30

L’evolució dels delictes a la ciutat del Prat es manté estable, mentre s’escurça el temps de reacció policial

La Junta Local de Seguretat, que agrupa els diferents cossos que operen al...