Esteu aquí

El Prat i ciutats de tot l'estat surten en defensa de l'agricultura de proximitat

Amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, el 16 d'octubre, la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia aprova una declaració per l'impuls dels sistemes agroalimentaris locals davant dels riscos globals com la pandèmia de COVID-19

Al Prat, el Mercat de Pagès ens apropa cada dissabte productes frescos del Parc Agrari, que tenim a tocar de casa.

divendres, 16 octubre, 2020 - 09:45

La pandèmia de COVID-19 o l'emergència climàtica ha posat en valor la importància estratègica de l'agricultura de proximitat, com el Parc Agrari del Baix Llobregat en el cas del Prat, font sostenible d'aliments de qualitat per a la població.

Amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, que se celebra el 16 d'octubre, el Prat s'ha adherit a la "Declaració de Valladolid per a l'impuls dels sistemes agroalimentaris locals front als riscos globals", signada per ajuntaments de tot l'estat membres de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia.

La Declaració indica que els sistemes alimentaris segueixen sent un dels principals impulsors de l'canvi climàtic i la degradació de l'entorn, i que hi ha clares interrelacions entre la nostra salut, ecosistemes, cadenes de distribució, patrons de consum i límits planetaris. I afegeix que la producció i distribució d'aliments locals i sostenibles han de ser considerats un sistema bàsic per al proveïment de les nostres ciutats i pobles, d'importància equiparable als d'aigua o energia.

Compartir

Noticies relacionades

Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...

divendres, 11 novembre, 2022 - 13:15

Estrenem una nova Jugateca!

El nou mòdul dedicat a l’educació ambiental està ubicat a la platja del Prat,...
Plaques fotovoltaiques

dimecres, 9 novembre, 2022 - 18:30

Recta final per posar en marxa la Comunitat d’Energia del Prat, que vol abastir tota la ciutat i esdevenir la més gran de l’Estat

El ple del Prat ha donat avui el tret de sortida per cercar socis per a la...