Esteu aquí

El Prat i 11 municipis més tindran bicis públiques compartides a partir del gener

Seran elèctriques i a la nostra ciutat hi haurà 3 estacions, una d'elles al costat de la Renfe

dijous, 20 setembre, 2018 - 11:30

A partir de mitjan gener de 2019 el Prat i 11 municipis més del sud de l'àrea metropolitana comptaran amb bicicletes públiques compartides, amb el sistema anomenat e-Bicibox. Les bicicletes seran elèctriques per facilitar que qualsevol persona les pugui fer servir (independentment del seu estat físic) i per superar les pujades de determinats municipis, que no és el cas del Prat, totalment pla. 

Entre 20 i 30 bicicletes al Prat

El projecte, impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), preveu disposar en un primer moment de 300 bicicletes, de les quals 20 o 30 al Prat. A la nostra ciutat hi haurà tres mòduls de 14 places cadascuna, on es podrà disposar d'aquestes bicicletes. Un dels mòduls estarà situat al costat de l'estació de Renfe. La ubicació dels altres dos mòduls està en estudi, però segurament se situaran en indrets on no s'hi pugui arribar en transport públic, de manera que sigui un servei complementari al del metro i autobús. Les estacions seran com les del Bicibox, però estaran pintades d'un altre color i identificades de manera diferent.

Incompatible amb el Bícing de Barcelona

Quan un usuari/a prengui una bicicleta en una estació l'haurà de deixar en una altra, ja sigui dins del mateix municipi o de qualsevol altre de la xarxa, no pas amb Barcelona, on ja s'ha anunciat que continuarà el servei de Bícing de manera independent. Tots els municipis que participen estan situats l'un al costat de l'altre, excepte Sant Cugat del Vallès. La resta són, a més del Prat, l'Hospitalet, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu, Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels. De cara al futur, l'AMB considera que el sitema metropolità de compartició de bicicletes hauria de ser compatible amb el de Barcelona. 

Abonament de 30 € l'any

Les persones abonades a l'e-Bicibox pagaran una quota anual de 30 € i després pagaran per ús. Els primers 30 minuts seran gratuïts i, a partir d'aquí, cada mitja hora costarà 50 cèntims (fins a un màxim de 5 hores). El servei funcionarà els 365 dies de l'any des de les 7 del matí fins la mitja nit. Durant la resta d'hores es farà la redistribució de bicicletes, manteniment i recàrrega de bateries, amb un cost anual aproximat de 600.000 euros.

Tot seguit podeu escoltar un espai d'El Prat Ràdio (91.6 FM) dedicat a aquesta informació.

Compartir

Noticies relacionades

Sant Joan 2021

dimecres, 23 juny, 2021 - 09:00

La platja, tancada la revetlla de Sant Joan per seguretat

A partir de les 8 del vespre no s'hi podrà accedir en cotxe, transport públic...
Ni Un Pam Més

dijous, 17 juny, 2021 - 14:30

L’Ajuntament convida la ciutadania a expressar el rebuig a l’ampliació de l’aeroport i en defensa del Delta penjant domassos al balcó

Se'n podrà recollir un per domicili en diferents espais municipals. La...