Esteu aquí

El Prat Film Office llança un nou web per difondre el patrimoni audiovisual de la ciutat i oferir més informació de servei a les productores

El nou web permetrà a la ciutadania consultar les diferents produccions audiovisuals rodades al Prat. S’amplia així l’oferta cultural online que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania, en un moment en què les activitats presencials relacionades amb el món artístic s’han vist reduïdes per la prevenció de la Covid19

2011 Red lights Gustavo Lopez Mañas

Rodatge de “Red Lights” de Rodrigo Cortés (fotografia de Gustavo López Mañas).

dilluns, 15 juny, 2020 - 12:30

El programa municipal El Prat Film Office ha posat en marxa un nou web, per tal de compartir amb la ciutadania el patrimoni audiovisual del Prat i oferir una millor informació de servei a les productores interessades en fer rodatges al municipi.

Aquest programa municipal, que es va iniciar l’any 2012, té per objectiu promocionar el municipi com a escenari on desenvolupar tot tipus de produccions audiovisuals, facilitar la cerca de localitzacions i la gestió dels permisos de rodatges, donar suport al talent local i generar activitat econòmica vinculada a aquest sector. Després de 8 anys de trajectòria, posa en marxa un nou web per innovar i millorar tant la seva tasca de difusió de la filmografia del Prat com el seu servei al món audiovisual i a les associacions de localitzadors, que cerquen emplaçaments per als rodatges.

La secció “Filmografia” del web compta amb un cercador per localitzar referències i fixes artístiques de gran part dels curtmetratges, llargmetratges, sèries, documentals o videoclips rodats al Prat en els últims anys. Cal tenir en compte que el Prat és la tercera ciutat de Catalunya en nombre de rodatges, després de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat, amb prop de 150 produccions anuals.

Entre les produccions amb major repercussió internacional amb escenes rodades al Prat, que es poden trobar al nou web, hi trobem “The Gunman”, “Mindscape”, “Los últimos días”, “Red Lights”, “The machinist” i “Los desheredados”.

En el marc del procés de desescalada i en un moment en què la prevenció de la Covid19 ha portat a anular o limitar les activitats culturals presencials, la nova web de El Prat Film Office també esdevé un canal per ampliar l’oferta online de l’Ajuntament, de la qual podrà gaudir la ciutadania a partir d’aquest mes de juny.

A més de compartir la filmografia del Prat, el nou web està orientat especialment al sector audiovisual i a les associacions de localitzadors. Per exemple, una de les seves seccions permet cercar les possibles localitzacions per fer rodatges al Prat, amb una fitxa explicativa de cadascuna d’elles, a més d’altres apartats sobre com gestionar els permisos corresponents o un apartat de preguntes freqüents. El nou web també inclou una secció de notícies relacionades amb el sector audiovisual de la ciutat.

Reprès el servei de El Prat Film Office en Fase 2 amb limitacions per les mesures de prevenció sanitària

En l’actual context de pandèmia sanitària, cal tenir en compte que el servei al sector audiovisual ofert pel programa El Prat Film Office s’ha reprès parcialment en fase 2. Fins al moment, les localitzacions on es poden autoritzar rodatges se circumscriuen a espais determinats: el pont de Nelson Mandela, el Parc Nou, els polígons industrials i els parcs de negocis També se segueixen atenent les consultes dels equips de rodatge i assessorant-los en la cerca de localitzacions i en la planificació dels projectes audiovisuals. En les actuals circumstàncies, la concessió d’autoritzacions per a rodatges està sotmesa a la presentació d’un pla de mesures higièniques per garantir la seguretat sanitària, en compliment de les condicions establertes per l’Estat. Segons l’evolució de les condicions sanitàries, s’aniran ampliaran en la mesura del possible els supòsits per autoritzar rodatges.

 

Consulta el nou web de El Prat Film Office: elprat.cat/elpratfilmoffice

Compartir

Noticies relacionades

Rodatge de la pel·lícula de Villaronga al Prat

dijous, 21 juliol, 2022 - 12:00

Agustí Villaronga roda al Prat la comèdia LOLI TORMENTA, protagonitzada per Susi Sánchez

Aquest mes de juliol, s’ha iniciat a la ciutat el rodatge de diverses escenes...
Anunci Sant Cosme Prat Film Office

dijous, 30 juny, 2022 - 11:00

Els rodatges al Prat s’han triplicat en els darrers 10 anys i actualment és el segon municipi de Catalunya que acull més produccions

Així ho indica la darrera memòria disponible de l’Institut Català de les...

dimarts, 21 juny, 2022 - 10:15

Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2022

Més participació pratenca i propostes que posen l'atenció en el context local