Esteu aquí

El Prat exigeix una resolució pacífica del conflicte entre l’estat d’Israel i Palestina i condemna els atacs contra la població civil

El Ple municipal ha aprovat una moció que reclama el compliment de la legalitat internacional i la fi de l’ocupació i l’apartheid a l’Orient Pròxim

Ple municipal octubre

dijous, 19 octubre, 2023 - 21:30

El ple municipal del Prat ha aprovat avui una moció per reclamar una resolució pacífica del conflicte entre l’estat d’Israel i Palestina, així com el compliment de la legalitat internacional. La sessió ordinària d’aquesta tarda ha tingut lloc, com és habitual, a la Casa de de la Vila.

El Prat ha fet un pas important aquesta tarda en relació al seu posicionament en el conflicte entre Palestina i l’Estat d’Israel, agreujat les darreres setmanes arran de l’atac terrorista de Hamàs, amb l’aprovació d’una moció presentada pels grups municipals de El Prat En Comú Podem, PSC-CP, Esquerra Republicana i Jóvenes y Pensionistas Decidimos. El text exigeix el cessament dels bombardejos i un alt el foc a Gaza, a més de  denunciar el setge i invasió terrestre anunciat pel govern de l’Estat d’Israel, a qui es reclama l’obertura d’un corredor humanitari.

El Ple, amb la moció d’avui, condemna la violència contra la població civil, tant l’exercida per Hamàs amb els seus atacs contra la ciutadania israeliana com la perpetrada per l’exèrcit israelià en la seva represàlia indiscriminada a Gaza. El text, que s’enviarà a l’Ambaixada de l’Estat d’Israel, a més d’altres institucions, exigeix a aquest estat que posi fi a l’apartheid i l’ocupació dels territoris palestins i que compleixi les resolucions de Nacions Unides. Així mateix, reivindica la creació d’un estat propi per al poble palestí, així com la solidaritat cap a aquest per part de totes les institucions.

Compartir

Noticies relacionades

 (Federació Espanyola de Futbol).

dimecres, 10 juliol, 2024 - 12:15

La final de l’Eurocopa es podrà seguir aquest diumenge en una pantalla gegant a la plaça de Catalunya

“La final de l’Eurocopa suposa una ocasió per gaudir de l’esport de forma...
Junta Local de Seguretat 2024

dimecres, 12 juny, 2024 - 12:30

L’evolució dels delictes a la ciutat del Prat es manté estable, mentre s’escurça el temps de reacció policial

La Junta Local de Seguretat, que agrupa els diferents cossos que operen al...