Esteu aquí

El Prat exigeix una resolució pacífica del conflicte entre l’estat d’Israel i Palestina i condemna els atacs contra la població civil

El Ple municipal ha aprovat una moció que reclama el compliment de la legalitat internacional i la fi de l’ocupació i l’apartheid a l’Orient Pròxim

Ple municipal octubre

dijous, 19 octubre, 2023 - 21:30

El ple municipal del Prat ha aprovat avui una moció per reclamar una resolució pacífica del conflicte entre l’estat d’Israel i Palestina, així com el compliment de la legalitat internacional. La sessió ordinària d’aquesta tarda ha tingut lloc, com és habitual, a la Casa de de la Vila.

El Prat ha fet un pas important aquesta tarda en relació al seu posicionament en el conflicte entre Palestina i l’Estat d’Israel, agreujat les darreres setmanes arran de l’atac terrorista de Hamàs, amb l’aprovació d’una moció presentada pels grups municipals de El Prat En Comú Podem, PSC-CP, Esquerra Republicana i Jóvenes y Pensionistas Decidimos. El text exigeix el cessament dels bombardejos i un alt el foc a Gaza, a més de  denunciar el setge i invasió terrestre anunciat pel govern de l’Estat d’Israel, a qui es reclama l’obertura d’un corredor humanitari.

El Ple, amb la moció d’avui, condemna la violència contra la població civil, tant l’exercida per Hamàs amb els seus atacs contra la ciutadania israeliana com la perpetrada per l’exèrcit israelià en la seva represàlia indiscriminada a Gaza. El text, que s’enviarà a l’Ambaixada de l’Estat d’Israel, a més d’altres institucions, exigeix a aquest estat que posi fi a l’apartheid i l’ocupació dels territoris palestins i que compleixi les resolucions de Nacions Unides. Així mateix, reivindica la creació d’un estat propi per al poble palestí, així com la solidaritat cap a aquest per part de totes les institucions.

Compartir

Noticies relacionades

Ple de febrer de 2024

dijous, 29 febrer, 2024 - 22:15

El Ple del Prat dona llum verda al Pla d’Actuació Municipal amb el suport de tres quartes parts dels membres

Als vots favorables dels regidors i regidores dels grups polítics que...

dilluns, 26 febrer, 2024 - 19:30

El govern municipal assoleix sengles acords amb ERC i Junts de suport al PAM 2024-27

“Més Prat. La ciutat del futur es fa present” és el títol del pla, que s’ha...
Bucle magnètic

dijous, 22 febrer, 2024 - 14:15

Gairebé una desena d’equipaments públics ja disposen de bucles magnètics

Es tracta d’un equip digital que facilita la comunicació entre emissor i...