Esteu aquí

El Prat es mobilitza per reivindicar el 25N

TEMES: Persones,Dones

Aquest mes, el Prat ha organitzat un cicle d'activitats a l'entorn del 25N.

dimarts, 26 novembre, 2019 - 13:30

Ahir va tenir lloc a la plaça de la Vila l’acte central per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències Masclistes. La lectura del manifest i el parlament institucional van estar emmarcats per diferents accions reivindicatives contra la situació de vulnerabilitats que pateixen encara les dones avui en dia.

Crònica del 25N

La jornada va començar amb una marxa organitzada pel Consell de Dones, que va sortir des de la imatge de la Verge de Montserrat i va arribar a la plaça de la Vila. Un cop allà va començar un photocall on els ciutadans i ciutadanes del Prat es van poder fer fotos amb diferents lemes denunciant la violència envers les dones. 

Tot seguit, el grup feminista “Las Julietas” del Teatre Kaddish va representar una peça escènica que encoratjava a la ciutadania a “cridar” contra la violència masclista i que va donar pas a un acte en record a les 94 víctimes assassinades durant l’any 2019.

A continuació, el Consell de les Dones del Prat va realitzar la lectura del manifest i es va donar pas al parlament institucional. Per cloure, la colla castellera del Prat van fer un pilar.

En el següent enllaç pots veure les fotos de la jornada.

També pots veure el vídeo del Prat.Tv

Altres imatges 

El divendres 22 de novembre es va dur a terme al barri de Sant Cosme la tradicional fotografia “Un clic per les dones”. Al següent enllaç podeu veure les fotos d’aquesta 10a edició

També podeu fer un cop d’ull a les fotografies de la representació teatral “No solo duelen los golpes”, de Pamela Palenciano, una obra de caire personal que denuncia la violència en les relacions de parella i busca la transformació de les relacions.

Activitats restants

Encara queden activitats per commemorar el 25N. El divendres 29 de novembre, a les 19 h al Cèntric Espai Cultural, es presenta un nou llibre sobre l’amor romàntic. Es tracta d' “Amores sostenibles”, de la pratenca i activista feminista Marisol Rojas.

I el dissabte 30 de novembre, al Centre Cívic Palmira Domènech de 10 a 13 h, hi ha un curs d’autodefensa feminista per a menors de 18 anys, que el realitzarà la formadora especialista Karin Konkle (inscripció prèvia a online.elprat.cat).
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 febrer, 2020 - 08:30

Dues xerrades sobre la prevenció i detecció precoç del càncer

Organitzades per entitats veïnals, l'Institut Català d’Oncologia i l’Ajuntament

dijous, 13 febrer, 2020 - 08:45

Més de 300 alumnes del Prat visitaran aquest curs un forn de pa

L'activitat forma part del catàleg El Prat Educa per a infants de 3r de primària

dimecres, 12 febrer, 2020 - 13:30

Places disponibles per a classes d’àrab gratuïtes a secundària

Mitjançant l’aprenentatge d’àrab, es vol afavorir l’educació en la diversitat...