Esteu aquí

El Prat, entre les 17 ciutats refugi que fan una denúncia reivindicativa al Congrés dels Diputats

Els representants municipals denuncien la manca de sensibilitat del Govern espanyol i la manca d'ajut que reben les persones refugiades

La regidora pratenca Anna Martín (tercera per l'esquerra) durant la trobada al Congrés.

dimecres, 27 setembre, 2017 - 12:30

L'Ajuntament del Prat va participar ahir a Madrid en una trobada de Ciutats Refugi al Congrés dels Diputats, juntament amb altres 16 ajuntaments de l'Estat. Ahir 26 de setembre era la data límit per al compliment del compromís contret pel govern estatal d'acollir 17.000 persones refugiades que es troben a Grècia i Itàlia, i als camps de reubicació de Líbia, Turquia i Jordània. D’aquestes 17.000 persones, han arribat a l’Estat espanyol menys de 2.000.

Presència de la regidora Anna Martín

A la trobada hi va assitir, en representació de l'Ajuntament del Prat, la regidora d’Igualtat, Joventut i Solidaritat, Anna Martín. També hi havia representants dels ajuntaments de Barcelona, Badalona, Cadis, Còrdova, Girona, Granada, A Coruña, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Palma, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, València i Saragossa. Els assistents van ser rebuts per representants polítics dels grups Compromís, En Comú Podem, En Marea, PdCat, ERC i Unidos Podemos.

Aquests municipis han denunciat, d'una part, la manca de sensibilitat de l’Estat davant d’aquesta greu crisi humanitària i la manca de transparència sobre la xifra de persones sol·licitants d’asil. I, d'altra banda, la manca d’ajut que han rebut els ajuntaments per atendre a aquestes persones refugiades i immigrades que hi arriben, moltes d’elles pels seu compte, i que no han pogut accedir o ja han finalitzat el pla estatal d’acollida, mentre que els fons europeus que Espanya rep per a la integració d’aquestes persones es fan servir per vigilar fronteres i fer polítiques d’expulsió.

Manca de compromís del Govern espanyol

Després d’escoltar les ciutats, en el seu torn de paraula, els representants dels grups polítics del Congrés de Diputats han destacat que, en aquest àmbit, l’Estat s’ha desentès del seu compromís amb les persones refugiades i, alhora, ha estat un impediment perquè altres administracions ho poguessin fer amb els recursos necessaris. En aquest sentit, s’ha recordat els impediments de l’Estat perquè la Generalitat Valenciana enviés un vaixell per portar persones refugiades cap a Espanya. 

Aquesta trobada amb els grups polítics del Congrés de Diputats neix de la trobada que es va celebrar el juny passat a Barcelona amb els representants de 25 ciutats refugi, en què es van comprometre a seguir treballant junts per compartir experiències d’èxit en aquest àmbit, i a portar la denúncia de desatenció al govern estatal.


 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

S’inicia la campanya “Per a un món millor, defensem la cooperació”

Impulsada pel Programa Municipal de Cooperació, Justícia, Pau i Drets Humans...
DigiGresca

dimecres, 20 octubre, 2021 - 12:45

Tret de sortida a la Digigresca, per commemorar el Dia Internacional de la Persona Voluntària

Un projecte creat per joves amb l’objectiu d’apropar-los al Voluntariat