Esteu aquí

El Prat enceta un treball per a la redacció del Pla Director de la FP

La primera fase del treball es va presentar al Plenari del Consell de la FP realitzat aquest mes de febrer.

dimecres, 23 febrer, 2022 - 14:15

El passat dia 16 va tenir lloc la reunió del Plenari del Consell de l’FP del Prat amb la participació de la Tinenta d’Alcalde d’Educació, Pilar Eslava, el Tinent d’Alcalde de Desenvolupament Econòmic, Juan Carlos Moreno, representants dels dos instituts d’FP, Les Salines i la Illa dels Banyols, de l’Associació El Prat Empresarial, del Departament d’Educació de la Generalitat, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), dels grups municipals El Prat En Comú (EPC), Partit Socialista (PSC), Esquerra Republicana (ERC) i Ciutadans (CS), de l’escola de persones adultes Terra Baixa, de l’UGT-Baix Llobregat i tècnics dels departaments municipals d’Educació, Desenvolupament Econòmic i Joventut.

A la reunió es varen presentar les dades de l’FP d’aquest curs. Cal destacar que l’ocupació mitjana de l’oferta de places es troba al voltant del 90%. Un altre aspecte a destacar és la baixa presència femenina en l’FP inicial amb un percentatge que va del 29% en cicles de grau mig i el 21% en cicles de grau superior. Per contra, la presencia femenina en l’FP ocupacional i contínua s’inverteix, representant un 70% de mitjana. Per altra banda, es destacar que les dades de graduats es situen en el 88% de promig dels estudiants del passat curs.

En el plenari també es va fer un repàs dels diferents projectes al voltant de l’FP que s’estan treballant ja sigui des dels propis instituts i els departaments municipals d’Educació i de Desenvolupament Econòmic.

La Definició del Pla Director de l’FP

Un dels projectes presentats va ser el treball per la definició del Pla Director de l’FP. L’objectiu és definir el model de la formació professional al Prat pels propers anys, identificant els sectors emergents, les necessitats del territori i les estratègies que s’han de posar en marxa.

S’ha realitzat la primera fase que ha consistit en l’anàlisi de la realitat del territori i la identificació del que podrien ser les línies estratègiques de treball. A partir d’aquí, s’ha d’encetar un treball de debat amb el conjunts d’agents del territori que finalitzi amb la redacció del Pla Director que ha de servir de full de ruta pels propers anys. El treball s’està fent amb l’acompanyament de la Fundació BCN FP.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...
Visita consellera Educació a Pepa Colomer

divendres, 1 desembre, 2023 - 12:15

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i la consellera d'Educació, Anna Simó, visiten l'ampliació de l'Institut Escola Pepa Colomer

Generalitat i Ajuntament han invertit 2,18 milions d'euros en unes obres de...