Esteu aquí

El Prat, en un programa de reducció del CO2 dels aeroports i voltants

Hi participen diverses regions europees amb aeroport que intercanvien bones pràctiques per tal de reduir la contaminació que genera l'activitat aeroportuària

dimarts, 26 juny, 2012 - 15:21

L'Ajuntament del Prat participa en el projecte D-AIR de reducció de les emissions de CO2 de l'activitat aeroportuària, pertanyent al Programa Europeu de Cooperació Territorial INTERREG.

El projecte l'integren, juntament amb el Prat, diferents regions o ajuntaments europeus amb aeroport, que intercanviaran experiències i bones pràctiques: Eindhoven, París, Estocolm, Leipzig, Viena, Varsòvia o Praga.

Aproximadament la meitat del CO2 que emet un aeroport correspon als mitjans de transport que hi accedeixen, mentre que l'altra meitat prové de l'activitat estrictament aeroportuària. És per això que Aena i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) participen amb l'Ajuntament del Prat com a socis col•laboradors en aquest projecte.

Al Prat, l'aeroport i els accessos motoritzats al mateix són les principals fonts d'emissió de diòxid de carboni del municipi, i aconseguir una reducció d'aquestes emissions són objectius tant del Pla Metropolità de la Qualitat de l'Aire com del Pla municipal d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES).

Fa uns dies han visitat el Prat una trentena de representants de les regions i municipis participants en el projecte D-AIR, en la qual també van participar empreses del Clúster de la mobilitat del delta del Llobregat.
L'objectiu és aconseguir la implicació d'empreses i institucions per elaborar plans i accions concretes que trobin l'equilibri òptim entre el creixement econòmic dels aeroports i la sostenibilitat ambiental. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...