Esteu aquí

El Prat, en un programa de reducció del CO2 dels aeroports i voltants

TEMES: Urbà

Hi participen diverses regions europees amb aeroport que intercanvien bones pràctiques per tal de reduir la contaminació que genera l'activitat aeroportuària

dimarts, 26 juny, 2012 - 15:21

L'Ajuntament del Prat participa en el projecte D-AIR de reducció de les emissions de CO2 de l'activitat aeroportuària, pertanyent al Programa Europeu de Cooperació Territorial INTERREG.

El projecte l'integren, juntament amb el Prat, diferents regions o ajuntaments europeus amb aeroport, que intercanviaran experiències i bones pràctiques: Eindhoven, París, Estocolm, Leipzig, Viena, Varsòvia o Praga.

Aproximadament la meitat del CO2 que emet un aeroport correspon als mitjans de transport que hi accedeixen, mentre que l'altra meitat prové de l'activitat estrictament aeroportuària. És per això que Aena i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) participen amb l'Ajuntament del Prat com a socis col•laboradors en aquest projecte.

Al Prat, l'aeroport i els accessos motoritzats al mateix són les principals fonts d'emissió de diòxid de carboni del municipi, i aconseguir una reducció d'aquestes emissions són objectius tant del Pla Metropolità de la Qualitat de l'Aire com del Pla municipal d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES).

Fa uns dies han visitat el Prat una trentena de representants de les regions i municipis participants en el projecte D-AIR, en la qual també van participar empreses del Clúster de la mobilitat del delta del Llobregat.
L'objectiu és aconseguir la implicació d'empreses i institucions per elaborar plans i accions concretes que trobin l'equilibri òptim entre el creixement econòmic dels aeroports i la sostenibilitat ambiental. 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 agost, 2019 - 09:15

Els dies 7, 8, 11 i 12 es farà tractament fitosanitari d'arbrat urbà

Les operacions es duran a terme en horari nocturn i l'objectiu és eliminar...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

Nova tongada d'asfaltatge de carrers durant l'estiu

Durant les properes setmanes, l'Ajuntament asfaltarà diversos trams de carrers a la ciutat, que durant els treballs quedaran tallats al trànsit: · Del dim...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

L'Ajuntament instal·la dues taules per jugar a escacs al carrer

Properament col·locarà tres taules de ping-pong