Esteu aquí

El Prat creua el Llobregat

TEMES: Urbà

Una exposició al Museu Marítim de Barcelona, a les antigues drassanes de la capital catalana, dónaa conèixer als barcelonins, la nostra ciutat.

divendres, 1 febrer, 2002 - 01:00

Sovint ens queixem que no ens coneixen prou, que tenen una idea equivocada de nosaltres. Per això calen iniciatives com aquesta.
Del 28 de gener al 28 de febrer, una gran sala del Museu Marítim de Barcelona acull l'exposició El Prat de Llobregat, memòries de fang i de llum, que fins fa poc ha estat instal·lada al Casal Municipal de Cultura. Però l'exposició ésencara més completa, ja que inclou projeccions audiovisuals de les actuacions municipals que s'han dut a terme en els darrers anys i dels projectes per als propers. Aquest vídeo ja es va poder veure en la passada edició de la Fira Avícola del Prat, tot i que a les drassanes es passarà en un format diferent.
L'exposició també compta amb un recull de publicacions i llibres que han aparegut en els darrers anys i que tenen el Prat com a protagonista o com a actor principal. Són llibres d'història, de natura, de geografia, de societat... 
El pes principal de l'exposició al Museu Marítim de Barcelona són, però, les fotografies que Anna Boyé ha captat al Prat durant més d'un any i que han servit per il·lustrar el llibre que porta el mateix nom que l'exposició i que des de fa dies ja podeu trobar a les llibreries del Prat. El llibre té unes 200 pàgines i hi apareixen més de 150 imatges. L'obra disposa de dues edicions diferents, una en català i una altra en castellà, però totes dues compten amb la traducció dels textos en anglès. 
Anna Boyé va néixer a Barcelona i està especialitzada en el reportatge social i  d'investigació. Treballa des de fa quinze anys al Magazine de "La Vanguardia", tot i que els seus treballs han estat publicats a la premsa nacional i internacional. En els darrers anys ha fet diversos reportatges monogràfics a EUA, Japó, Xina, Jerusalem, Ruanda, Zimbabwe, França , Anglaterra... També ha estudiat el món de les religions: primer, en el cor de l'església catòlica, amb la publicació del llibre "Dones d'església". Pel reportatge "Novícies de clausura" va rebre el Premi Fotopress 1999. Posteriorment, ha continuat recollint imatges del món dels cristians, budistes, sionistes, taoistes i de les noves religions orientals. Anna Boyé assegura que "el temps que he treballat al Prat m'he sentit molt ben acollida i m'ho he passat molt bé".  

E. P. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 21 gener, 2020 - 09:30

Nous ajuts per a la rehabilitació d'edificis residencials amb criteris energètics

Se subvencionarà la redacció de projectes i treballs tècnics per rehabilitar...

dimecres, 15 gener, 2020 - 14:15

Dijous i divendres, treballs de manteniment del paviment al c. Lleida

Talls de trànsit, prohibicions d'estacionament i desviament d'autobusos

dimecres, 15 gener, 2020 - 13:15

Acaben les obres de remodelació dels carrers Girona i Tortosa

Les obres havien restat un temps inacabades a causa de la no execució dels...