Esteu aquí

El Prat, contra la violència a les dones

TEMES: Persones,Dones

El dia 25 de novembre es va commemorar, a tot el món, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

dimarts, 1 gener, 2002 - 01:00

A poc a poc, aquesta diada ha esdevingut un acte de ciutat. Enguany, entitats locals d'àmbits diversos s'han sumat a la commemoració. Dones Progressistes Frida Kalho va organitzar, el 13 de novembre, una xerrada a càrrec de l'IRES, Institut de Reinserció, sobre un dels recursos que aquesta ONG posa a l'abast de les famílies amb aquesta problemàtica: el tractament psicològic als homes agressors, tot posant de manifest els valors culturals i socials que influeixen en la conformació de la personalitat dels maltractadors.
El 24 de novembre, la Regidoria de Promoció de la Dona, en col·laboració amb les associacions de dones del municipi, va organitzar un cinefòrum amb el curt "Amores que matan" d'Itziar Bollain. A posteriori es va fer un debat. El 30 de novembre, al teatre Modern, Amics de la Unesco del Prat va organitzar la conferència "La lluita contra la violència de gènere, un imperatiu social", a càrrec de José Bono, president de Castella-La Manxa, partidari de fer públiques les llistes dels maltractadors.

Congrés de Dones
L'1 i 2 de març de 2002 es farà el primer Congrés de les Dones del Baix Llobregat, impulsat pel Consell Comarcal i la Federació de Dones per la Igualtat del Baix Llobregat. Als diferents municipis, entre d'altres al Prat, s'han creat grups de debat en les matèries següents: Dona i Participació, Dona i Mitjans de Comunicació, Dona i Violència de Gènere, i Dona, Formació, Ocupació i Serveis. Els textos de les ponències es poden llegir a la web municipal: www.aj-elprat.es
C.A.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 novembre, 2019 - 13:30

Conveni de l'Ajuntament amb Proactiva Open Arms per a la protecció de persones migrades i refugiades

Lluís Mijoler, alcalde del Prat, i Òscar Camps, president de Proactiva Open...

dilluns, 18 novembre, 2019 - 10:00

El Consell dels Infants del Prat es renova

És un òrgan de participació que permet que els nois i noies puguin col...

divendres, 15 novembre, 2019 - 08:00

L'alcohol, principal causa de les atencions al Servei Municipal Integral per a les conductes addictives

Més de 3.000 infants, adolescents, joves i famílies van rebre accions...