Esteu aquí

El Prat condemna les violències masclistes a través de diferents aplecs ciutadans

dilluns, 27 novembre, 2023 - 14:30

El passat 24 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar l’ús de tot tipus de violències envers les dones.

Les escoles i instituts del Prat van participar activament de la jornada del 25N. Durant tot el mes de novembre l’alumnat pratenc ha estat realitzant diferents dinàmiques i activitats que van quedar plasmades en creacions gràfiques i accions grupals que es van poder veure el mateix dia a les seves xarxes socials.

Un exemple és la publicació a Instagram de l’Institut Escola Pepa Colomer.

La ciutadania pratenca, al carrer

La jornada va començar amb la 14a edició de la tradicional fotografia grupal “Fem un “click” per les dones”. Es va realitzar davant del mural feminista de l’Equipament Cívic Delta, on també es va fer una acció comunitària amb un esmorzar i diferents dinàmiques, com la realització del mural “Vives, lliures i diverses”. Podeu veure les fotos al següent enllaç.

A la tarda, es van produir tot un seguit d’activitats que van donar pas a l’acte reivindicatiu de ciutat, a la plaça de Catalunya.

Primerament, es va dur a terme la instal·lació de “Fem-les visibles”. Una exposició visual liderada pel col·lectiu ecofeminista @AlmaVioleta08820, amb el suport del Consell Municipal de Dones, en reconeixement a les 103 dones víctimes de la violència de gènere d’enguany.

A les 18 h, diferents marxes van omplir els carrers amb reivindicacions en contra de les violències masclistes. Encapçalada per @AlmaVioleta08820 es van anant sumant diferents col·lectius de la ciutat, com per exemple el de dones migrades.

A les 18:30 h, es va donar el tret de sortida a l’acte reivindicatiu de la plaça de Catalunya amb l’arribada d’una pancarta bordada col·lectivament del grup #EnFemení, del centre cívic Sant Jordi - Ribera Baixa.

A continuació, va començar la representació “No cometràs actes impurs” que va girar entorn a la visualització dels diferents tipus de violències masclistes a través dels testimonis de dones que malauradament les han patit.  L’obra va ser fruit de diferents laboratoris artístics i teatrals duts a terme per Cris Celada, Anna Mitjans i Ana Martínez, amb el suport del Teatre Kaddish.

L’acte va tenir un to reivindicatiu i ple de força amb la lectura del Manifest de la tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Benestar, Polítiques d’Igualtat i Ciutadania, Marisol Rojas, que posar de manifest durant tot el seu parlament la necessitat de lluitar i prevenir la xacra de les violències masclistes.

L’aplec va cloure amb la colla castellera del Prat que va realitzar un pilar feminista.

Al següent enllaç podeu veure les fotos de la jornada i en aquest altre enllaç, el vídeo de elprat.tv

Activitats restants

El dimecres 29, a les 18 h, el Centric Espai Cultural acollirà la xerrada “Reflexions sobre la Llei sí és sí” amb Núria Milà, presidenta de Dones Juristes.

Propostes que es poden visitar fins el 30 de novembre:

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 4 març, 2024 - 15:00

Obertes les inscripcions al taller de narrativa sobre sentiments i emocions, en el marc del Premi literari Delta

El durà a terme l’escriptora i professora de l’Escola d’Escriptura de l...

dilluns, 4 març, 2024 - 15:00

Obertes les inscripcions al taller de narrativa sobre sentiments i emocions, en el marc del Premi literari Delta

El durà a terme l’escriptora i professora de l’Escola d’Escriptura de l...

dilluns, 4 març, 2024 - 13:00

Entitats i persones voluntàries reben el reconeixement de la ciutat per la 23a edició Pessebre Vivent

Aquest tradicional acte vol posar en valor les sinergies de treball i les...