Esteu aquí

El Prat condemna la mort d'uns 60 palestins a Gaza durant la Marxa del Retorn

Se suma al comunicat del Fons Català de Cooperació

dimecres, 16 maig, 2018 - 13:15

La Comissió del Prat Solidari ha aprovat sumar-se a la condemna feta pel Fons Català de Cooperació per la mort d'una seixantena de palestins a Gaza i l’ús injustificat de la força per part de l’exèrcit israelià a la Marxa del Retorn.

El passat 30 de març va començar a la Franja de Gaza l’anomenada Marxa del Retorn, que reclama a l’Estat d’Israel i a la comunitat internacional el dret a retornar a la seva terra dels més de 6 milions de persones palestines refugiades en diferents assentaments dels països limítrofs. 

Resposta armada injustificada

Abans d’ahir, l’exèrcit israelià va intentar aturar aquesta marxa a través d’una resposta armada desproporcionada i injustificada, causant més d’una seixantena de morts i prop de 2.000 ferits en només 4 dies. 

Davant d'aquesta situació, i dins del que estableix el Pla Director de Cooperació del Prat, en relació al territori prioritari de Palestina (“contribució a les polítiques de pau i diàleg, en el marc de les resolucions de Nacions Unides, que reconeixen el dret territorials de la seva població, així com fomentar i visualitzar el rol activista de les dones i joves”) i per la defensa dels Drets Humans arreu del món, la Comissió del Prat Solidari, s’uneix al comunitat del Fons Català de Cooperació, així com a les crides de diversos organismes internacionals per demanar a Israel que aturi la violència contra el poble palestí, rendeixi comptes del que ha passat i s’intenti reprendre el diàleg.

Cal que tots i totes refermem la defensa dels drets humans i la legalitat internacional com a principis rectors d’unes relacions internacionals que es basin en la dignitat de la persona i es fomenti la justícia global.

Compartir

Noticies relacionades

DigiGresca

dimecres, 20 octubre, 2021 - 12:45

Tret de sortida a la Digigresca, per commemorar el Dia Internacional de la Persona Voluntària

Un projecte creat per joves amb l’objectiu d’apropar-los al Voluntariat

dimarts, 19 octubre, 2021 - 14:15

El pessebre de la plaça de la Vila ja té data d’inauguració

El passat mes juliol va ser el tret de sortida als treballs per començar a elaborar el pessebre de la plaça de Vila d’enguany. Ara a l’octubre...

dimarts, 19 octubre, 2021 - 11:45

L'Ajuntament desplega diverses accions per reactivar la pràctica esportiva entre la població

La campanya municipal “Sortiu i disfruteu” anima la gent del Prat a fer...