Esteu aquí

El Prat comptarà amb un Punt Lila per Carnaval a La Capsa

Aquesta iniciativa està destinada a sensibilitzar, informar i atendre en el cas de produir-se, assetjaments i/o agressions masclistes i LGTBIfòbiques

divendres, 9 febrer, 2024 - 11:00

Amb l’objectiu de que la festa de Carnaval, sigui una celebració segura i lliure de violències, l’Ajuntament del Prat instal·larà un Punt Lila a La Capsa.

Serà el dissabte 10 de febrer, de 23 a 3 h, en horari nocturn, a l’espai exterior de La Capsa. Allà es podrà trobar una carpa per tal de centralitzar totes les accions, tant preventives com d’actuació, en relació a les possibles accions violentes.

El Punt Lila comptarà amb la presència de professionals que dinamitzaran l’espai de la carpa i de parelles itinerants que aniran movent-se per l’espai.

Consells de la campanya

  • Si presencies un comportament sexista o una agressió sexual, actua! Ofereix el teu suport, però respecta sempre les decisions de qui pateix l'agressió o el comportament sexista.
  • Tens dret a decidir quan vols dir no i quan vols dir sí.
  • Deixa clar a qui t’assetja el teu rebuig i, si insisteix, busca ajuda entre les teves amistats i coneguts, les informadores o els cossos de seguretat, si és necessari.
  • Assetjar no és lligar. Si algú no et fa cas i continues insistint, l’estàs assetjant: atura't.
  • Viu la teva sexualitat de manera lliure i plaent! 
  • Si et trobes en una situació d’assetjament sexual o si veus que li està passant a algú, avisa el personal d’informació i/o els cossos de seguretat. Pots fer-ho personalment, trucant  al 112 i mitjançant l’app de Seguretat Ciutadana.

Si la situació ho requereix s’activarà el protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa aprovat al 2017, emmarcat dins de les polítiques de gènere de la Regidoria de Feminisme i LGTBI.

L’objectiu general de l’elaboració del protocol és que totes les persones es puguin relacionar de forma segura i lliure.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...
Imatge gràfica del SIAD, 2018

dimecres, 10 abril, 2024 - 10:00

El SIAD i el telèfon 900 900 120, eines de suport a les dones contra les violències masclistes

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones ofereix atencions...