Esteu aquí

El Prat commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

El Prat, compromès com a Ciutat Refugi

Som refugi

dimarts, 20 juny, 2017 - 16:00

Avui, 20 de juny,  Dia Mundial de les Persones Refugiades, la ciutat del Prat vol deixar palès el compromís amb les persones refugiades i amb el seu compromís com a Ciutat Refugi,   a través de l’adhesió a la Xarxa Asil. Cat, que té com a objectiu millorar les condicions d’acollida de les persones que sol·liciten protecció internacional al nostre país.

Amb motiu d’aquesta commemoració, el  dia 22 de juny, a les 20 hores,  tindrà lloc al teatre Modern, la representació de Birdy amb l’agrupació Señor Serrano:  dos miratges d’un món ben desigual,  que ha donat lloc  una de les més grans crisi humanitàries i que ha produït milions de persones refugiades que arriben a les portes d’Europ,a  per salvar les seves vides, mentre aixequem murs i tanques que els barren el pas i que vulneren els Drets Humans més essencials, com és el dret d’asil.

El Prat, amb les Persones Refugiades

A la nostra ciutat,  des de molt abans d’iniciar-se la crisi que va esclatar a setembre del 2015 s’havien realitzat ja diverses  accions  de sensibilització sobre la situació de les persones refugiades,  accions que s’han vist incrementades notablement a partir d’aquella data, deixant palès un ferm posicionament de la ciutadania pratenca, de  suport a aquestes persones obligades a fugir.

Coherent amb la seva condició de Ciutat Refugi, la ciutat del Prat acull persones  des de fa uns mesos, persones demandants d’asil que han arribat tutelades per dues entitats que gestionen programes estatals d’acollida. Actualment, aquestes persones es troben en  l’anomenada segona fase d’acollida que té com a objectiu aconseguir la seva autonomia personal i familiar i la inserció sociolaboral en  el territori.

Amb aquest objectiu s’està desenvolupant un acord de col·laboració, a tres bandes, entre la Comissió catalana d’Ajut  al Refugiat, la Cooperativa Obrera de Viviendas i l’Ajuntament del Prat, per facilitar-los un lloc on viure i la seva inserció social i laboral, a través de la formació lingüística i la interrelació amb la ciutadania del Prat,  perquè aquest procés d’acollida es pugui viure amb tota la normalitat possible i de manera  similar al d’altres persones nouvingudes a la ciutat. 

Les persones refugiades que han arribat al Prat provenen de diferents països, on es produeixen vulneracions dels drets humans ,  per conflictes armats o qualsevol  tipus de persecució que faci  perillar la seva vida al seu país d’origen.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

S’inicia la campanya “Per a un món millor, defensem la cooperació”

Impulsada pel Programa Municipal de Cooperació, Justícia, Pau i Drets Humans...
DigiGresca

dimecres, 20 octubre, 2021 - 12:45

Tret de sortida a la Digigresca, per commemorar el Dia Internacional de la Persona Voluntària

Un projecte creat per joves amb l’objectiu d’apropar-los al Voluntariat