Esteu aquí

El Prat, ciutat dels escacs: primera edició del Llobregat Open Chess

En paral·lel al torneig internacional d'escacs, se celebraran activitats relacionades amb aquest esport en diferents punts de la ciutat.

Acte de presentació oficial del Llobregat Open Chess a l’Hotel Ciutat del Prat

dilluns, 4 novembre, 2019 - 12:15

Del 3 a l'11 de desembre,  la ciutat acollirà la primera edició del Llobregat Open Chess, torneig internacional d’escacs organitzat pel mitjà comarcal El Llobregat, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament del Prat. Paral·lelament al torneig, en diferents punts de la ciutat, es realizaran diverses activitats vinculades als escacs (partides simultànies, partides humanes, gimcanes, formacions, retransmissió en plató de partides...) per apropar aquest esport a la ciutadania.

Avui s’ha celebrat l’acte de presentació oficial a l’Hotel Ciutat del Prat. L’acte ha comptat amb la presència dels directors del torneig –el mestre internacional argentí, Marcelo Panelo; i l’editor de El Llobregat, Xavier Pérez Llorca-  i del tinent d’alcalde de l’Àrea de Benestar i Salut de l’Ajuntament del Prat, Juan Carlos Moreno, entre d’altres.  

En aquest torneig, participaran jugadors i jugadores d’escacs de 35 països d’arreu del món, entre els quals figuren campions internacionals i d’Espanya. Cal destacar també que el torneig vol posar en valor la presència femenina en el món dels escacs. Entre les participants, estarà la campiona mundial sub 12, Savitha Shri, procedent de l’Índia.

En total, s’hi han inscrit prop de 200 jugadores i jugadores d’escacs en les diferents categories. L’ELO (sistema de puntuació dels escacs) promig dels jugadors del torneig se situa en 2.329 punts, el més elevat de les competicions que s’han celebrat Espanya enguany.

El campionat, que també compta amb el suport de la Federació Catalana d’Escacs i del Club d’Escacs del Prat, té la vocació de celebrar-se anualment de forma itinerant per diferents municipis del Baix Llobregat.

El Prat, ciutat dels escacs

El Prat de Llobregat, ciutat escollida per aquesta primera edició, destaca pel valor educatiu que els escacs tenen en alguns centres educatius. Així per exemple, l’Escola Jaume Balmes està apli­cant, des de fa ja uns 5 anys, un projecte d’innovació pedagògica basat en els es­cacs. Aquest projecte, que es desenvo­lupa tant a les etapes d’infantil com de primària, consisteix a aplicar els aprenen­tatges i habilitats d’aquest joc de taula a totes les matèries: matemàtiques, llen­gua, psicomotricitat...

Els escacs reforcen en els nens i ne­nes capacitats com el càlcul, la memòria, el llenguatge, la concentració, la capacitat de prendre decisions i resoldre proble­mes, el pensament lògic i crític, etc. Però, més enllà de les capacitats purament acadèmiques, els escacs també reforcen valors com la companyonia, la paciència, la cooperació o la motivació.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 17 setembre, 2020 - 11:00

Els complexos esportius municipals s’adapten a la pandèmia

Amb l’aplicació de diverses mesures de prevenció es procura mantenir l...

dijous, 30 juliol, 2020 - 12:45

Els complexos esportius municipals reobriran divendres 31 de juliol

S'hi aplicaran totes les mesures de seguretat establertes per Protecció Civil
Piscina CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 27 juliol, 2020 - 12:00

L'Ajuntament retornarà les quotes del període que els centres esportius estiguin tancats

Els equipaments segueixen tancats, a l'espera que la Generalitat resolgui les...