Esteu aquí

El Prat, Barcelona i l'Hospitalet acorden una estratègia per al delta del Llobregat

Desplegarà 30 projectes per a la reactivació d’espais generadors d’activitat i ocupació, la sostenibilitat, l’habitabilitat, les infraestructures, la governança i la participació

Marín, Colau i Tejedor, durant la roda de premsa al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona.

divendres, 18 maig, 2018 - 13:00

Els Ajuntaments del Prat, L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona han presentat aquest matí a la capital catalana l’Estratègia delta del Llobregat, que han elaborat de manera conjunta amb els operadors públics de la zona. L'Estratègia, amb l’horitzó temporal 2025 i un pressupost d’inversió de 1.800 milions d’euros, fixa les bases per aconseguir un delta del Llobregat amb més espais lliures, on sigui possible, alhora, un creixement econòmic sostenible inclusiu i que resti obert al gaudi ciutadà. 

La presentació ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín; i l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor. 

Sòl industrial

L’Estratègia es focalitza en el conjunt dels espais de sòl industrial que conformen la plataforma econòmica del delta del Llobregat i es desplegarà a través de 30 projectes que s’ordenen en eixos vinculats a la reactivació d’espais generadors d’activitat i ocupació, la sostenibilitat, l’habitabilitat, les infraestructures i les actuacions de suport, així com la governança i la participació.

Projectes

Un parc industrial de PIMEs, la reorientació de Mercabarna vers un mercat més ecològic i de productes de proximitat, la protecció dels espais naturals del delta, l’increment dels espais lliures, la generació d’energia verda als polígons, la millora de l’accessibilitat i la construcció de nous espais de debat i governança de la plataforma econòmica del delta de Llobregat són algunes de les mesures que preveu la nova Estratègia.

Greuges ambientals sistèmics

En el terreny de la sostenibilitat ambiental, la nova Estratègia incidirà en la reducció de greuges ambientals sistèmics que pateix el delta del Llobregat i la disminució de les externalitats socioambientals de les activitats implantades als polígons industrials, així com les produïdes per la mobilitat que aquestes generen i atreuen. 

Activitats econòmiques sostenibles

Des de la perspectiva econòmica, s’aposta per un aprofitament eficient del sòl industrial existent, que afavoreixi la implantació d’activitats econòmiques sostenibles generadores de nova ocupació inclusiva i de qualitat. Pel que fa a l’ús ciutadà, es pretén restituir als polígons d’aquest àmbit territorial la seva condició d’espai “vivible” de la ciutat metropolitana, per tal que les persones que hi treballen i, per extensió, el conjunt de la ciutadania puguin gaudir de major qualitat de vida.

A través del següent enllaç podeu consultar un dossier sobre l'Estratègia delta del Llobregat.

Dossier

Estratègia delta del Llobregat (pdf - 921647 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 7 desembre, 2022 - 09:15

La comunitat d'energia de la ciutat dona els seus primers passos

L'objectiu de la societat és oferir energia neta, social i comunitària i...

dilluns, 5 desembre, 2022 - 15:30

Gairebé 70.000 persones visiten la 49a Fira Avícola, que recupera les xifres pre-pandèmia

L’esdeveniment ha recuperat la xifra de visitants d’edicions prèvies a la...

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre