Esteu aquí

El Prat aporta 4.000 euros d'ajut als damnificats del Perú

A través de la Comissió El Prat Solidari.

dimecres, 5 setembre, 2007 - 10:15

L’Ajuntament del Prat, a través de la Comissió El Prat Solidari, s'ha sumat a la campanya d’emergència engegada com a resposta als efectes del terratrèmol que va sacsejar el sud del Perú el 16 d’agost passat, amb una aportació de 4.000 euros.

El terratrèmol ha afectat principalment les àrees de Pisco i Ica. Segons dades preliminars, la catàstrofe ha causat més de 500 morts, 1.500 ferits i prop de 100.000 damnificats, i fa palesos els greus problemes estructurals del Perú i les condicions de vulnerabilitat i pobresa en què viu la majoria de la població.

Després de les tasques d’actuació urgent en la primera fase d’emergència, en la qual hi han col·laborat institucions i entitats del nostre país, caldrà fer un important esforç per a la reconstrucció de la zona.

En aquest sentit, la campanya s’insereix en un marc de reconstrucció post-emergent i està orientada a pal·liar els efectes d’aquesta emergència dins la filosofia de reconstruir per transformar. Una part de l’ajut es canalitzarà de forma conjunta a través de la convocatòria extraordinària oberta amb els organismes del Comitè Català d’Ajut Humanitari i d’Emergència - CCAHE. I una altra part es canalitzarà a través de les organitzacions locals del Perú amb les quals el Fons Català  de Cooperació està treballant.

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...
Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...