Esteu aquí

El Prat acull una jornada internacional sobre bones pràctiques de l’economia social a l'àmbit agroalimentari

La tendència actual és tornar a la producció local, com més propera millor, menjar de qualitat, sostenible i de circuit curt

Jornada internacional sobre bones pràctiques de l'economia social a l'àmbit agroalimentari.

dijous, 25 maig, 2017 - 13:45

L'auditori del Cèntric va acollir el 23 de maig passat una jornada internacional sobre bones pràctiques de l'economia social a l'àmbit agroalimentari. Una de les conclussions de la jornada és que la tendència actual és tornar a la producció local, com més propera millor, menjar de qualitat, sostenible i de circuit curt. Si a aquests ingredients se li sumen els valors afegits de l’economia social i cooperativa aleshores el resultat és un projecte coherent i global. 

La jornada, a la qual hi van participar ponents de l'Estat espanyol, sud de França i Grècia, va ser organitzada per l'Ajuntament del Prat i l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, amb el suport del Parc Agrari del Baix Llobregat. 

Els objectius de l’economia social a l'àmbit agroalimentari són desenvolupar el territori amb l’impuls de productes autòctons, processos productius sostenibles, lluitar contra el malbaratament, introduir noves tècniques i metodologies -com l'economia circular-, apropar el productor al consumidor i a la restauració i generar ocupació, entre altres. 

Alguns exemples

La lluita contra el malbaratament alimentari el va exemplificar el laboratori d’innovació d’Espigoladors, un projecte novedós i de gran èxit. Per la seva banda, Terracoopa va explicar com transforma la demanda d’aliments locals i orgànics en font d’ocupació en una finca orgànica de 10 hectàrees a Montpeller, amb una nova interpretació de la tradicional cooperativa agrícola de fa cent anys del sud de França. 

L’anuari del cooperativisme i l’anàlisi del sector català amb dades comparatives i casos d’èxit ocupà la presentació de Pau López, de la Fundació La Pedrera. L'explicació de casos concrets del desenvolupament del cooperativisme a Grècia va ajudar a comprendre per què l’economia cooperativa creix en èpoques de crisi. 

En aquest context, el Parc Agrari del Baix Llobregat esdevé un referent de com pot conviure i desenvolupar-se una activitat agrària en un entorn metropolità: una manera de produir i de comercialitzar, des de la proximitat, que ofereix una àmplia gamma d’oportunitats per al desenvolupament de projectes de l’economia social i cooperativa.  

La jornada s’emmarca dins el Maig Cooperatiu, cicle d’activitats de difusió de l’economia social i cooperativa amb propostes per a tots els públics que inclou actes divulgatius, xerrades, tallers o presentacions.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 juliol, 2020 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja és excel·lent per al bany, segons la darrera analítica

L'Ajuntament ha establert a la platja totes les mesures necessàries per...

dijous, 2 juliol, 2020 - 09:30

El Mercat de Pagès torna al seu lloc habitual a la pl. de Pau Casals

Cal seguir respectant les mesures de distància i higiene i actuar amb...

dilluns, 22 juny, 2020 - 13:45

L'Ajuntament comença a retirar les pedres de la platja de Can Camins

Fa mesos que estava esperant el permís de la Generalitat per poder actuar