Esteu aquí

El Prat acull una jornada internacional sobre bones pràctiques de l’economia social a l'àmbit agroalimentari

La tendència actual és tornar a la producció local, com més propera millor, menjar de qualitat, sostenible i de circuit curt

Jornada internacional sobre bones pràctiques de l'economia social a l'àmbit agroalimentari.

dijous, 25 maig, 2017 - 13:45

L'auditori del Cèntric va acollir el 23 de maig passat una jornada internacional sobre bones pràctiques de l'economia social a l'àmbit agroalimentari. Una de les conclussions de la jornada és que la tendència actual és tornar a la producció local, com més propera millor, menjar de qualitat, sostenible i de circuit curt. Si a aquests ingredients se li sumen els valors afegits de l’economia social i cooperativa aleshores el resultat és un projecte coherent i global. 

La jornada, a la qual hi van participar ponents de l'Estat espanyol, sud de França i Grècia, va ser organitzada per l'Ajuntament del Prat i l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, amb el suport del Parc Agrari del Baix Llobregat. 

Els objectius de l’economia social a l'àmbit agroalimentari són desenvolupar el territori amb l’impuls de productes autòctons, processos productius sostenibles, lluitar contra el malbaratament, introduir noves tècniques i metodologies -com l'economia circular-, apropar el productor al consumidor i a la restauració i generar ocupació, entre altres. 

Alguns exemples

La lluita contra el malbaratament alimentari el va exemplificar el laboratori d’innovació d’Espigoladors, un projecte novedós i de gran èxit. Per la seva banda, Terracoopa va explicar com transforma la demanda d’aliments locals i orgànics en font d’ocupació en una finca orgànica de 10 hectàrees a Montpeller, amb una nova interpretació de la tradicional cooperativa agrícola de fa cent anys del sud de França. 

L’anuari del cooperativisme i l’anàlisi del sector català amb dades comparatives i casos d’èxit ocupà la presentació de Pau López, de la Fundació La Pedrera. L'explicació de casos concrets del desenvolupament del cooperativisme a Grècia va ajudar a comprendre per què l’economia cooperativa creix en èpoques de crisi. 

En aquest context, el Parc Agrari del Baix Llobregat esdevé un referent de com pot conviure i desenvolupar-se una activitat agrària en un entorn metropolità: una manera de produir i de comercialitzar, des de la proximitat, que ofereix una àmplia gamma d’oportunitats per al desenvolupament de projectes de l’economia social i cooperativa.  

La jornada s’emmarca dins el Maig Cooperatiu, cicle d’activitats de difusió de l’economia social i cooperativa amb propostes per a tots els públics que inclou actes divulgatius, xerrades, tallers o presentacions.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 juliol, 2019 - 13:45

L'aigua de la platja continua sent excel·lent per al bany, segons les anàlisis

Durant la temporada de bany, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) fa analítiques periòdiques de l'aigua de la p...

divendres, 19 juliol, 2019 - 13:15

Reempresa es consolida al Prat com un programa referent en la transmissió d’empreses

Des de l’any 2013 s’han atès al Centre de Promoció Econòmica un total 34...