Esteu aquí

El Prat acull el laboratori 3B de Transitarlab

Més de 60 professionals del món educatiu i cultural català s'han trobat per reflexionar al voltant de la transformació de l'entorn des de la intersecció educació-cultura

Laboratori 3B de Transitar Lab: Entorns. Font: Diputació de Barcelona

divendres, 26 abril, 2019 - 14:00

El matí de divendres 26 d'abril de 2019 el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit el laboratori 3B de Transitarlab, el darrer laboratori d'un conjunt de sis que s'han desenvolupat en diferents municipis entre els mesos de novembre de 2018 i abril de 2019.

Impulsats per la Diputació de Barcelona, els laboratoris Transitar han estat jornades de treball i reflexió entre tècnics d’educació i cultura dels diferents municipis de la provínica de Barcelona que tenen com a objectiu conèixer altres agents actius del territori, posar en comú experiències, coneixements i idees, i obtenir recursos per a millorar els projectes.

Amb aquest marc de treball, el Prat amb el programa IntersECCions ha estat l’escollit per desenvolupar una jornada que porta per títol “Entorns” i que abordarà la relació que establim amb l’entorn, com transformar-lo des de la intersecció educació-cultura. Una aposta clara per posar en valor l’equitat i el bé comú com els motors que impulsen les nostres accions per tal de donar més i millors oportunitats per a tothom.

En la jornada a la qual han assistint més de 60 persones tècniques municipals i professionals del món de l’educació i la cultura s’han presentat tres propostes “educoculturals”. Aquestes situen la ciutadania al centre de les seves accions amb l’objectiu del bé comú, al servei del creixement personal dels participants i la transformació del seu entorn: LaFundició, Barris en dansa i el programa municipal Interseccions del Prat de Llobregat.

La jornada ha continuat amb una dinàmica participativa que ha proposat el diagnosi de diferents projectes en quant a la seva la connexió amb l’entorn i la seva capacitat transformadora amb la posterior proposició i generació d’estratègies de forma cooperativa. Ha conclós amb l’intercanvi d’idees i d’experiències amb una valoració molt positiva de la sessió per part de totes i tots els assistents.

Compartir

Noticies relacionades

TuTries: Xarxes socials i Ciberassetjament. Consell dels Infants del Prat.

divendres, 14 juny, 2019 - 10:00

El Consell dels Infants publica un vídeo on reflexiona sobre l'ús de les xarxes socials

Amb aquest vídeo, el Consell culmina una feina de dos anys entorn als usos de...

dimecres, 12 juny, 2019 - 14:15

Entitats, escoles i Ajuntament impulsen un projecte participatiu sobre la cultura popular del Prat

El divendres 14 de juny a les 17:30 h tindrà lloc una festa participativa a...
vola_vola.jpg

dimecres, 12 juny, 2019 - 13:30

A la nit, el bosc belluga

Arrenca la Setmana Cultural a l'Escola Ramon Llull, amb la presència de la...