Esteu aquí

El Prat acull el laboratori 3B de Transitarlab

Més de 60 professionals del món educatiu i cultural català s'han trobat per reflexionar al voltant de la transformació de l'entorn des de la intersecció educació-cultura

Laboratori 3B de Transitar Lab: Entorns. Font: Diputació de Barcelona

divendres, 26 abril, 2019 - 14:00

El matí de divendres 26 d'abril de 2019 el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa ha acollit el laboratori 3B de Transitarlab, el darrer laboratori d'un conjunt de sis que s'han desenvolupat en diferents municipis entre els mesos de novembre de 2018 i abril de 2019.

Impulsats per la Diputació de Barcelona, els laboratoris Transitar han estat jornades de treball i reflexió entre tècnics d’educació i cultura dels diferents municipis de la provínica de Barcelona que tenen com a objectiu conèixer altres agents actius del territori, posar en comú experiències, coneixements i idees, i obtenir recursos per a millorar els projectes.

Amb aquest marc de treball, el Prat amb el programa IntersECCions ha estat l’escollit per desenvolupar una jornada que porta per títol “Entorns” i que abordarà la relació que establim amb l’entorn, com transformar-lo des de la intersecció educació-cultura. Una aposta clara per posar en valor l’equitat i el bé comú com els motors que impulsen les nostres accions per tal de donar més i millors oportunitats per a tothom.

En la jornada a la qual han assistint més de 60 persones tècniques municipals i professionals del món de l’educació i la cultura s’han presentat tres propostes “educoculturals”. Aquestes situen la ciutadania al centre de les seves accions amb l’objectiu del bé comú, al servei del creixement personal dels participants i la transformació del seu entorn: LaFundició, Barris en dansa i el programa municipal Interseccions del Prat de Llobregat.

La jornada ha continuat amb una dinàmica participativa que ha proposat el diagnosi de diferents projectes en quant a la seva la connexió amb l’entorn i la seva capacitat transformadora amb la posterior proposició i generació d’estratègies de forma cooperativa. Ha conclós amb l’intercanvi d’idees i d’experiències amb una valoració molt positiva de la sessió per part de totes i tots els assistents.

Compartir

Noticies relacionades

portàtil_recursos digitals

dimecres, 27 maig, 2020 - 12:00

Recursos digitals a les xarxes dels centres culturals

Iniciatives com els Dilluns Digitals, les Càpsules Digitals o la continuïtat...

dimarts, 26 maig, 2020 - 14:45

La preinscripció al batxillerat, del 27 de maig al 3 de juny

El període de preinscripció per a batxillerat es farà entre els dies 27 de maig i 3 de juny. Han de presentar la sol·licitud de preinsc...

dimarts, 26 maig, 2020 - 14:00

Camins vius a casa 

El projecte educatiu impulsat pel Teatre L’Artesà creix amb la complicitat...