Esteu aquí

El port també aplicarà mesures de reducció de la contaminació

Així ho estableix el Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire a 40 municipis de l'àrea metropolitana.

dimecres, 11 juliol, 2007 - 14:20

L'activitat del port de Barcelona, part del qual ja es troba en terme municipal del Prat, emet aproximadament el 10% del diòxid de nitrogen (NO2) i de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) que es troben en l'atmosfera de l'àrea metropolitana de Barcelona.

És per això que el Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire a 40 municipis de l'àrea metropolitana, aprovat ahir pel Govern català, preveu una sèrie de mesures perquè el port pugui reduir en un 20% les emissions de NO2 i en un 10% les de PM10 d'aquí a l'any 2010

Les principals mesures:

- S'introduiran requeriments ambientals a la flota de camions de transport de contenidors que operen al port.

- Es renovarà anticipadament la flota d'embarcacions de suport a la prestació de serveis.

- Es promourà que els operadors de les terminals renovin la maquinària auxiliar de càrrega i descàrrega.

- Es dissenyarà un esquema de taxes portuàries que inclourà exempcions per als vaixells menys contaminants.

- Es desenvoluparà el Pla estratègic del Port, que presenta com a línia prioritària d'actuació el desenvolupament del transport ferroviari de mercaderies, que absorbirà bona part de l'increment del trànsit d'aquests productes que es produirà arran de l'ampliació del recinte.

- S'establiran millores en la manipulació de productes pulverulents. L'objectiu és disminuir les emissions difuses de partícules, a través de les bones pràctiques en la utilització de la maquinària i en el transport de les mercaderies, i la limitació o suspensió de determinades operacions en velocitats elevades del vent.

- S'exigirà la reserva de l'espai necessari per al subministrament elèctric als vaixells en la construcció de noves terminals o en la seva modificació substancial. Aquesta mesura és una de les opcions més eficients per reduir la contaminació, ja que s'evita utilitzar els motors de les embarcacions quan aquestes estan atracades al moll, i passen a abastir-se de l'energia que els subministren les centrals elèctriques, més eficient i generadora d'emissions més baixes. S'estima que el benefici ambiental se situa al voltant del 90%.

En conjunt, s'estima que les mesures aplicades al Port de Barcelona permetran una reducció del 20% de NO2 i el 10% de PM10.

 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 26 juliol, 2021 - 13:00

Campanya informativa de la Policia local sobre els consells de seguretat al domicili durant l’estiu

La coordinació dels cossos policials va contribuir a la reducció d’un 53%...
Fotografia de grup dels i les artistes que han participat en l'acció, amb l'alcalde Lluís Mijoler i altres regidores i regidors, davant d'un dels deu plafons.

dissabte, 24 juliol, 2021 - 13:00

Obres artístiques de gran format, a favor de preservar el delta i en contra d’ampliar l’aeroport, es poden veure al Camí de la Platja del Prat

L’Ajuntament del Prat i l’entitat artística Atòmica organitzen conjuntament...
Avinguda de la Verge de Montserrat

divendres, 23 juliol, 2021 - 13:30

Nou tractament fitosanitari a l’arbrat de la ciutat

Durant la setmana que ve, en horari nocturn, es realitzaran desinfeccions...