Esteu aquí

El port comença l'aportació de sorra a la platja del Prat

L'arena s'acumularà entre el club marítim i el canal de la Bunyola, la zona amb més regressió costanera.

dimecres, 17 maig, 2006 - 14:49

Una draga contractada per l'Autoritat Portuària de Barcelona va començar, dissabte passat, a abocar 500.000 metres cúbics d'arena, que s'acumularà entre el club marítim i el canal de la Bunyola, cobrint així la zona on  la regressió costanera ha sigut més significativa.

L'abocament forma part d'una obligació establerta per la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) de l'ampliació del port, però que no acaba aquí: la DIA també estableix que, d'ara endavant, el Port haurà d'abocar cada any 100.000 metres cúbics de sorra, com a mínim, a les platges pratenques per tal de garantir l'estabilitat de la línia de costa.

Aquesta aportació de sorra de 500.000 metres cúbics finalitzarà al mes de juliol. Aproximadament la meitat d'aquesta sorra s'acumularà a la zona d'ús públic de la platja, mentre que l'altra meitat s'abocarà entre l'antic càmping Cala Gogó i el canal de la Bunyola, una zona on no es practica el bany.

Per afectar el mínim possible la temporada de bany, l'abocament de sorra a la platja d'ús públic es farà en primer lloc, per passar després a alimentar l'altre tram de platja.

D'on prové la sorra?
La sorra que s'està abocant a la platja del Prat prové del fons marí situat entre l'antiga i la nova desembocadura del riu, i no es recull a la línia de la costa, sinó a uns centenars de metres mar endins.

Es tracta de sorres aptes en qualitat i textura per poder-se dipositar en una platja per a usos lúdics, com és el cas de la platja del Prat, amb la vista posada en la imminent campanya d'estiu. De fet, aquestes sorres han superat totes les analítiques de qualitat de la normativa europea.

La sorra abocada té ara un color obscur perquè no li ha donat el sol. D'aquí a poc temps agafarà la tonalitat  característica de la platja del Prat.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...