Esteu aquí

El ple municipal de març dona suport al manifest del Consell Municipal de les Dones pel 8M

A més d’expressar el seu rebuig a l’ampliació de l’aeroport, el plenari s’ha solidaritzat amb les plantilles de Nissan i Gate Gourmet i amb les persones trans

dijous, 5 març, 2020 - 12:30

El ple municipal del Prat de Llobregat corresponent al mes de març ha donat suport al manifest del Consell Municipal de les Dones amb motiu del 8M. A més, el plenari s’ha solidaritzat amb les plantilles de Nissan, Gate Gourmet i amb les persones trans que lluiten per la seva visibilització. Tot això en un plenari marcat, també, pel rebuig unànime a l’ampliació de l’aeroport i la defensa del delta, com podreu llegir a la notícia sobre aquest tema.

Inversió en plaques fotovoltaiques i subvencions per incentivar l’entrada de nous pisos a la Borsa de Lloguer Social

Entre els punts més destacats de la sessió d’ahir, també figuren l’aprovació de la despesa plurianual per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum a les teulades de 22 edificis municipals (517.226 euros el 2020 i 641.438 euros el 2021). A més, es van aprovar les bases per regular la concessió de subvencions a propietaris d’habitatges per incentivar que els destinin a la Borsa de Lloguer Social. Es tracta de subvencions per a l’adequació i manteniment dels habitatges amb aquesta finalitat que sumen un total de 50.000 euros per al 2020.

D’altra banda, s’ha aprovat l’increment del 2% de la retribució del personal municipal respecte al 2019, que tindrà efectes a partir de l’1 de gener de 2020, i  els complements retributius per als sergents de la policia local que formin part de la Unitat de Suport Operatiu (USO). La USO reforça el servei de la policia local els caps de setmana i vigílies de festius.

S’aproven per unanimitat mocions per defensar els treballadors i treballadors de Nissan i Gate Gourmet, i els drets de les persones trans

A més, al ple d’ahir, es van debatre fins a sis mocions presentades pels grups municipals, moltes d’elles impulsades per entitats i col·lectius socials. De forma unànime, es van aprovar dues mocions per defensar els drets laborals. En una d’elles, els grups municipals van mostrar el seu suport al Comitè d’Empresa de Nissan per preservar els llocs de treball de les plantes de la companyia a Catalunya (entre elles la de Zona Franca i El Prat). En l’altra, van secundar les reivindicacions de les treballadores i treballadors de l’empresa Gate Gourmet. L'empresa oferia servei de càtering per a Vueling, que recentment l'ha adjudicat a una altra empresa. El personal exigeix la subrogació per preservar els llocs de treball, que actualment es troben en risc.

També per unanimitat es va aprovar una moció de suport per  defensar els drets de les persones Trans en el marc del Dia internacional de la visibilitat Trans (31 de març), presentada a proposta de l’Associació Trans Baixpower & Roses de Sant Feliu.

D’altra banda, es va aprovar una moció presentada per Podemos per crear una guia de Llicències Urbanístiques i Ambientals, per tal d'ordenar i facilitar la comprensió de la regulació en aquesta matèria, amb el suport de la resta de grups, excepte de C’s, que s’hi va abstenir. La darrera moció aprovada, presentada per ERC, va ser per instar la Generalitat i els diferents grups amb representació al Parlament de Catalunya a aprovar els Pressupostos de 2020 el més aviat possible. Hi van votar a favor El Prat En Comú i Podemos i en contra el PSC i C’s.

Es va debatre també una moció de C’s, que demanava visualitzar més els grups municipals a la revista i web de l’Ajuntament, però va ser rebutjada (amb el vot contrari de la resta de grups i l’abstenció d’ERC). El govern municipal va argumentar que la moció confonia transparència amb propaganda i que als diversos canals de comunicació de l’Ajuntament els grups municipals ja tenen espai per expressar-se.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 13 octubre, 2020 - 14:00

La Policia Local estrena 7 motos elèctriques

El cos policial també incorpora 6 bicicletes amb assistència elèctrica

diumenge, 11 octubre, 2020 - 11:45

L'Ajuntament del Prat convoca 12 places d'agent de la Policia Local

Les persones finalment seleccionades s'incorporaran a la plantilla, en...
Ple del 7 d'octubre de 2020

dimecres, 7 octubre, 2020 - 19:30

El ple adapta el Pla d'Actuació Municipal 2020-2023 a la situació de crisi i dona un nou impuls a la pacificació de carrers

El ple també aprova inicialment la proposta d’ordenances fiscals, que...