Esteu aquí

El ple mobilitza 12 milions per impulsar la reactivació econòmica i la reconstrucció de la ciutat front a la covid

S’afegeixen als 6 milions invertits l’any passat per fer front a la pandèmia i impulsar l’estratègia de reconstrucció de la ciutat front a la covid

ple abril 2021

dimecres, 7 abril, 2021 - 18:15

El ple municipal del Prat ha aprovat destinar 12.073.536 euros més a seguir impulsant un model de ciutat més sostenible, amb la pacificació i millora dels espais públics, i a l’estratègia de reconstrucció front a l’impacte socieconòmic de la covid.

Les inversions aprovades avui al ple s’afegeixen als més de 6 milions que ja es van destinar l’any passat a fer front a l’impacte de la covid i impulsar l’estratègia de reconstrucció local front a la pandèmia. D’aquesta manera, l’Ajuntament del Prat, amb una situació econòmicament sanejada, posa la seva solvència al servei de la reconstrucció, així com al foment d’un model de ciutat més sostenible que avanci en la seva estratègia de transició energètica. La necessitat d’accelerar les inversions en aquesta qüestió ja estava contemplada al Pla d’Acció Municipal (PAM) 2020-2023.

D’entre els més de 12 milions d’inversions aprovats avui, fins a 7,5 es destinen a mesures per pacificar i peatonalitzar carrers i places i millorar l’espai públic i els equipaments de la ciutat, així com el seu mobiliari i equipaments. A l’espai públic, també s’invertirà en millores relacionades amb les condicions d’enllumenat, aslfaltat, senyalització, clavegueram, neteja o jardineria.

També es finançaran mesures per promoure la mobilitat sostenible i avançar en l’estratègia de transició energètica de la ciutat, per exemple amb la instal·lació de plaques d’energia fotovoltaica, així com per a la promoció i millora del sector agrícola.

Mig milió més s’invertirà en reforçar els serveis socials i projectes per donar suport als col·lectius més vulnerables i afectats per la pandèmia, com ara el d’Àpats a domicili i el Punt Solidari, que distribueix ajuda alimentària i bàsica, o diferents actuacions del Pla d’Actuació de Sant Cosme (PASC).  Cal tenir en compte que els serveis socials del Prat han triplicat l’import dels seus ajuts el darrer any per fer front a la pandèmia, passant dels 301.800 euros de 2019 als 950.000 de 2020.

D’altra banda, cal afegir un milió d’euros més que es destinarà al fons de contingència de la covid, per fer front a necessitats sobrevingudes que vagin sorgint en el context de la pandèmia sanitària.

La inversió de 12 milions d'euros s'ha aprovat amb el vot favorable de l'equip de govern, l'abstenció de C's i Podemos i el vot contrari d'ERC. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 7 abril, 2021 - 18:45

Una placa en memòria de l’alcalde Lluís Serra i Giribert i altres regidors afusellats per la Dictadura franquista s’instal·larà al Saló de Plens

La placa també recordarà el nom de Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan...

dijous, 18 març, 2021 - 11:45

S'instal·la un mòdul de suport per a l'activitat covid al CAP Ramona Via

Permetrà fer PCR i proves fora del centre, esponjant els serveis i garantint...

dilluns, 15 març, 2021 - 13:30

Es planten 9 ametllers al parc Nou, regalats per Garrovillas

El parc Nou de la nostra ciutat compta des d'ahir diumenge amb 9 ametllers, regalats pel municipi extremeny de Garrovillas de Alconétra, agermana...