Esteu aquí

El Ple dona suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats

Rebutja la violència exercida pels cossos de seguretat de l’Estat durant el referèndum del dia 1 d’octubre, que considera absolutament inadmissible, i denuncia la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques

Imatge d'arxiu del Ple municipal.

dijous, 5 octubre, 2017 - 08:30

El Ple municipal del Prat de Llobregat va aprovar ahir dimecres una moció de suport al manifest de la Taula per la democràcia en defensa dels drets i llibertats. La moció es va aprovar amb el vot favorable dels grups municipals d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Se Puede El Prat, el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECAT) i ERC; l’abstenció del PSC i del regidor no adscrit Norman Muñoz; i el vot contrari del Partit Popular, Ciutadans, Guanyem i del regidor no adscrit  José López Castro. 

El manifest de la Taula rebutja “la violència exercida pels cossos de seguretat de l’Estat durant el referèndum del dia 1 d’octubre”, que considera absolutament inadmissible, i denuncia “la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques”

La Taula per la Democràcia, a la qual s’han adherit més de 60 entitats, també expressa amb aquest manifest la seva “solidaritat” i “afecte” a totes  les persones ferides, prop de 900. 

Finalment, el manifest aposta per fer una “crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància”.  

També es fa una crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’Estat espanyol i d’Europa per tal que emprenguin les accions necessàries per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania a Catalunya. 

Podeu consultar el text complet de la moció a través de l'enllaç situat més avall.

Altres mocions sobre l'1O

Durant el Ple municipal també es van debatre una moció de condemna i rebuig a les accions policials durant el passat 1 d’octubre, presentada pel PSC. Com la moció anterior, també condemnava energèticament l’abús de la força per part dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, alhora que exigia al Congrés dels Diputats la reprovació dels responsables polítics de l’operatiu del dia 1 d’octubre  “per la seva incapacitat en donar compliment de forma eficient i diligent” a l’ordre judicial d’impedir la celebració “d’un referèndum unilateral”. La moció, que no va ser aprovada pel Ple, també afegia que s’exigís al Parlament de Catalunya que reprovés al Govern de la Generalitat i el seu President per haver trencat l’Estat de Dret a Catalunya. 

Per la seva banda, el PP va presentar una moció en defensa de les forces de seguretat de l’Estat i de l’Estat de Dret, no aprovada pel ple municipal.

Moció aprovada

Text (pdf - 402637 bytes)

Compartir

Noticies relacionades