Esteu aquí

El ple dona llum verda al Pla local d’habitatge del Prat 2021-2027

El ple municipal també ha aprovat inicialment el Pla local d’habitatge 2021-2027, que consta de 4 eixos d’actuació: promoure l’habitatge assequible i social; rehabilitar i mantenir el parc existent, incorporant criteris d’eficiència energètica; l’accés a l’habitatge i l’atenció a l’exclusió residencial; i el control del preu del lloguer i del bon ús dels immobles

Imatge d'arxiu

dimecres, 7 abril, 2021 - 18:30

El ple municipal d’avui ha donat llum verda al Pla local d’habitatge de la ciutat per al període 2021-2027. Aquest pla, que defineix per a un període de 6 anys les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local amb l’objectiu de fomentar l’assoliment del dret de la ciutadania a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequible, s’ha elaborat a partir d’un procés participatiu del qual han pres part els diferents col·lectius, moviments i agents involucrats en la matèria al Prat.

 

El Pla local d’habitatge, l’elaboració del qual estava contemplada pel Pla d’Actuació Municipal 2020-2023, recull línies d’actuació relacionades amb els 9 reptes següents:

 

  • Reforçar l’acompanyament individualitzat de les unitats de convivència en situació d’exclusió residencial o en risc de ser-hi.
  • Atendre els diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat en relació a l’habitatge.
  • Generar un parc d’habitatge assequible divers i que faciliti la integració.
  • Gestionar el parc assequible municipal de manera propera i de qualitat.
  • Impulsar la millora dels habitatges i entorns més vulnerables.
  • Impulsar la millora energètica i l’ús d’energies renovables.
  • Reforçar la col·laboració pública, social, comunitària i privada.
  • Corresponsabilitzar a la propietat del bon ús dels seus habitatges.
  • Incorporar la perspectiva de gènere a les polítiques d’habitatge

 

També es defineixen quatre grans eixos d’actuació per assolir els reptes anteriors: ampliar el parc d’habitatge assequible i social; rehabilitar, mantenir i conviure al parc existent (tot tenint en compte criteris d’eficiència i estalvi energètic); l’accés a l’habitatge i l’atenció a l’exclusió residencial; i el control del preu del lloguer i del bon ús dels immobles. Per al desenvolupament d’aquests eixos d’actuació, es contempla un pressupost total de 25.175.000 euros, dels quals més de 16,5 milions seran per a l’ampliació del parc d’habitatge social i assequible.

Així mateix, el pla consta de mesures específiques adreçades a cobrir les necessitats d’habitatge de diferents col·lectius:  les persones grans, les joves, les famílies monomarentals, les persones sense llar, les dones que pateixen violència masclista, la població nouvinguda, les persones amb diversitat funcional o les persones que ocupen habitatges. 

El Pla local d'habitatge s'ha aprovat inicialment amb el vot favorable de l'equip de govern, ERC i Podemos i l'abstenció de C's. 

Compartir

Noticies relacionades

Imatge gràfica referent al 8è aniversari Agenda 2030 Diba

dimarts, 26 setembre, 2023 - 12:15

Apropa’t als ODS en la commemoració dels 8 anys d’aprovació de l’Agenda 2030

El 25 de setembre de 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolup...
Ajuts Prat Espais

dimarts, 26 setembre, 2023 - 12:15

L’Ajuntament obre diverses convocatòries d’ajuts per facilitar l’accés i la disponibilitat de lloguers assequibles

La línia de suport a les persones llogateres incorpora, com a novetat, el...