Esteu aquí

El ple dona llum verda al Pla local d’habitatge del Prat 2021-2027

El ple municipal també ha aprovat inicialment el Pla local d’habitatge 2021-2027, que consta de 4 eixos d’actuació: promoure l’habitatge assequible i social; rehabilitar i mantenir el parc existent, incorporant criteris d’eficiència energètica; l’accés a l’habitatge i l’atenció a l’exclusió residencial; i el control del preu del lloguer i del bon ús dels immobles

Imatge d'arxiu

dimecres, 7 abril, 2021 - 18:30

El ple municipal d’avui ha donat llum verda al Pla local d’habitatge de la ciutat per al període 2021-2027. Aquest pla, que defineix per a un període de 6 anys les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local amb l’objectiu de fomentar l’assoliment del dret de la ciutadania a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequible, s’ha elaborat a partir d’un procés participatiu del qual han pres part els diferents col·lectius, moviments i agents involucrats en la matèria al Prat.

 

El Pla local d’habitatge, l’elaboració del qual estava contemplada pel Pla d’Actuació Municipal 2020-2023, recull línies d’actuació relacionades amb els 9 reptes següents:

 

  • Reforçar l’acompanyament individualitzat de les unitats de convivència en situació d’exclusió residencial o en risc de ser-hi.
  • Atendre els diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat en relació a l’habitatge.
  • Generar un parc d’habitatge assequible divers i que faciliti la integració.
  • Gestionar el parc assequible municipal de manera propera i de qualitat.
  • Impulsar la millora dels habitatges i entorns més vulnerables.
  • Impulsar la millora energètica i l’ús d’energies renovables.
  • Reforçar la col·laboració pública, social, comunitària i privada.
  • Corresponsabilitzar a la propietat del bon ús dels seus habitatges.
  • Incorporar la perspectiva de gènere a les polítiques d’habitatge

 

També es defineixen quatre grans eixos d’actuació per assolir els reptes anteriors: ampliar el parc d’habitatge assequible i social; rehabilitar, mantenir i conviure al parc existent (tot tenint en compte criteris d’eficiència i estalvi energètic); l’accés a l’habitatge i l’atenció a l’exclusió residencial; i el control del preu del lloguer i del bon ús dels immobles. Per al desenvolupament d’aquests eixos d’actuació, es contempla un pressupost total de 25.175.000 euros, dels quals més de 16,5 milions seran per a l’ampliació del parc d’habitatge social i assequible.

Així mateix, el pla consta de mesures específiques adreçades a cobrir les necessitats d’habitatge de diferents col·lectius:  les persones grans, les joves, les famílies monomarentals, les persones sense llar, les dones que pateixen violència masclista, la població nouvinguda, les persones amb diversitat funcional o les persones que ocupen habitatges. 

El Pla local d'habitatge s'ha aprovat inicialment amb el vot favorable de l'equip de govern, ERC i Podemos i l'abstenció de C's. 

Compartir

Noticies relacionades

Funcionem amb renovables

divendres, 9 abril, 2021 - 13:30

Les energies renovables, a estudi a les escoles

Diversos centres de la ciutat han participat en l’activitat ‘Funcionem amb...
Plantada arbres Parc Nou

divendres, 9 abril, 2021 - 13:00

L’escola Jaume Balmes participa en una plantada d’arbres al Parc Nou

Es tracta de més de 50 alumnes de tercer i quart de primària que formen part...

divendres, 9 abril, 2021 - 12:45

Es reprenen les classes d’equinoteràpia per a infants amb diversitat funcional

Aquest mes d’abril tornen les classes d’equinoteràpia per infants amb diversitat funcional. En col·laboració am...