Esteu aquí

El Ple de l'Ajuntament aprova els pressupostos municipals per a 2017

Es continua incrementant la despesa social destinada a pal·liar els efectes de la crisi, concentrada en els darrers anys a les àrees de Serveis Socials i Promoció Econòmica

Aprovació del pressupost municipal al Ple

dijous, 15 desembre, 2016 - 11:30

El Ple municipal del Prat de Llobregat celebrat el dimecres 14 de desembre ha aprovat inicialment el Pressupost de l'Ajuntament per a l'any 2017, que suma 89 milions d'euros, un 2,7% més que el de 2016.

El Pressupost consolidat, que suma el de l'Ajuntament al de les tres empreses municipals (Aigües del Prat, Prat Espais i El Prat Comunicació) arriba als 103,7 milions d'euros, més d'un 8% que l'any 2016.

L'aprovació dels pressupostos ha comptat amb els vots favorables dels grups que formen l'equip de govern, ICV-EUiA i PSC; el vots negatius de PP, Cs i Se Puede; i l'abstenció de Guanyem. 

Despesa social

La despesa pública seguirà la tendència dels darrers anys d'incidir especialment en polítiques destinades a pal·liar els efectes de la crisi sobre la població. En aquest sentit, les àrees que han experimentat un creixement més fort en els darrers 10 anys (2007 – 2017) són Serveis Socials (un 176%) i Promoció Econòmica (un 129%). 

Comptes sanejats

L'Ajuntament del Prat presenta uns comptes sanejats i pràcticament sense deute bancari, fet que li suposa un gran estalvi en el pagament d'interessos i amortitzacions. 

A tall d'exemple, l'any 2011 l'endeutament municipal consolidat era de gairebé 52 milions d'euros: l'Ajuntament devia 39 milions, als quals calia afegir 10,6 de Prat Espais i 1,9 d'Aigües del Prat. L'any 2017, l'Ajuntament acabarà l'exercici amb només 1,9 milions d'euros de crèdits gairebé a interès zero. 

Inversions amb recursos propis

Dels 89 milions d'euros del pressupost de l'Ajuntament, 9,3 es destinaran a inversions, als quals cal sumar els 5,9 milions del l'empresa municipal d'habitatge i aparcament, Prat Espais, i 0,8 milions d'Aigües del Prat.

L'Ajuntament afrontarà les inversions amb recursos propis i sense demanar cap crèdit. Això significa que al pressupost d'inversions aprovat se li afegiran els romanents de tresoreria (estalvis acumulats de pressupostos anteriors) per finançar la totalitat de les inversions. 

Entre les més destacades hi figuren el Teatre de l'Artesà, la reforma del tram central de l'av. de la Verge de Montserrat –amb la construcció de dos aparcaments subterranis- i la creació d'un centre cívic a l'edifici municipal del c. de lo Gaiter del Llobregat cantonada c. del Prat. 

Cal ressaltar que l'any 2017 es destinarà 1 milió d'euros a projectes sorgits de processos de participació ciutadana.

Explicació gràfica dels Pressupostos

Presentació (pdf - 6806246 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 15:30

“La pols que cau del cel”, un projecte íntim i comunitari

El dijous 24 de novembre va arribar a la seva fi el projecte “La pols que cau...