Esteu aquí

El Pla Municipal d'Aparcaments avança

El Prat avança ràpidament cap a ser una ciutat mitjana amb tots els avantatges i inconvenients que això comporta. El cens de vehicles continua pujant i la capacitat de la ciutat és limitada.

dissabte, 1 juny, 2002 - 02:00

Conscient de la importància creixent del problema de l'aparcament, l'Ajuntament va signar un conveni de col·laboració amb la Entitat Metropolitana del Transport per a realitzar un estudi i diagnosi de la situació dels aparcaments, de cara a realitzar un Pla Municipal d'Aparcaments del Prat. Aquest pla es va començar a realitzar a finals del 2001 amb la col·laboració de SMASSA, empresa municipal dels aparcaments de la ciutat de Barcelona.
En aquests moments es disposa de l'inventari i del diagnòstic del problema, que reflexa que al Prat hi ha 26.000 vehicles, dels quals uns 15.000 dormen al carrer, mentre que altres 11.000 ho fan a aparcaments privats. L'estudi revela que les necessitats d'aparcament són diferents a cada zona de la ciutat, i indica quins són els indrets on el dèficit es bàsicament d'aparcament per als residents, però també a on va augmentant la necessitat d'aparcament de rotació, en funció de les activitats del comerç, dels equipaments o dels serveis.
S'ha fet també un estudi de les possibilitats de localització d'espais on sigui possible la construcció d'aparcaments, ja sigui sota d'espais públics o bé als baixos i soterranis dels equipaments, de cara a satisfer la demanda en aquelles zones on és més intensa.
Amb totes aquestes dades, l'Ajuntament està elaborant un pla de construcció d'aparcaments municipals que permeti començar a atendre el dèficit de places per a residents, un pla que també preveu l'habilitació de places de rotació. Aquest pla estarà llest per posar-lo a consulta ciutadana per la propera tardor, a fi que es pugui aprovar abans d'acabar l'any.

Carles Prieto

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...