Esteu aquí

El passat dissabte 6 de març es va estrenar “Cachitos de Paraula”

Una retrospectiva del Paraula de Dones en format audiovisual

dijous, 11 març, 2021 - 16:45

Aquesta és la crònica d’un Paraula de Dones diferent i és que, tot i que no vam poder gaudir del ritual col·lectiu i festiu que es genera al voltant de la presentació d’aquest projecte de creació comunitària, el passat dissabte 6 de març a les 19 h es va estrenar “Cachitos de Paraula” a través del canal de Youtube de La Capsa. Es tracta d’una peça audiovisual que ret homenatge al projecte a través d’una recol·lecció de moments, cançons, anècdotes, records i sobretot, de totes les persones, dones, artistes, que any rere any han fet possible la seva raó de ser.

“Cachitos de Paraula” és així, una retrospectiva que va des de l’any 2009 – el primer any en què tenim un registre filmat – fins al 2020. En el vídeo podrem trobar diversos capítols, un per any, amb presentacions que res tenen a envejar dels millors programes televisius, amb moments testimonials ben emotius i d’altres plens d’humor.

El rodatge es va realitzar durant tot un cap de setmana del mes de febrer: de divendres a diumenge la sala de La Capsa va esdevenir un plató pel que van anar passant a prop de 40 dones que han anat participant en les diferents edicions del Paraula de Dones. Amb un attrezzo al més pur estil punk, la Sala es va vestir amb televisors i llums de tub, cintes VHS, amplis, i un empaperat de cartells de les diferents edicions del Paraula. Res a envejar al plató de l’Sputnik!

Va ser un cap de setmana en el que van aflorar moltes emocions en recordar totes aquelles vivències i experiències que les participants van voler compartir amb nosaltres. Van ser així, hores i hores repletes d’històries personals i grupals del llarg de tota la història del projecte. Dos dies plens d’aprenentatge, escolta i compromís però també de moments de riure fins a plorar. I com sempre, enlluernat d’aquesta energia i talent que desborda el Paraula de Dones.

En paral·lel a l’estrena del vídeo a Youtube, la sala de La Capsa es va obrir per a presentar també en primícia el Cachitos de Paraula a totes les dones que van participar en la seva gravació. Si normalment és el públic el que espera amb sorpresa el què passarà a l’escenari, aquest cop van ser elles les que van ocupar aquest espai de gaudi i expectació!

Després d’aquesta presentació i amb les piles més carregades que mai, esperem amb moltíssimes ganes l’edició de l’any que ve i poder tornar a brindar totes juntes al crit de “Paraula de Dones: te alabamos señora!”.

Paraula de Dones 2021 06/03/21

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 maig, 2023 - 15:15

Els projectes de dansa traspassen els murs de l'escola

Les escoles H. Josep Tarradellas i Can Rigol comparteixen amb la comunitat...
Cinema i música

dimarts, 30 maig, 2023 - 12:00

Aquest estiu, tornen les nits de Cinema i Música a la plaça Joan Garcia-Nieto!

Aquesta serà la vuitena edició i la protagonitzaran, de nou, pel·lícules del...

dimarts, 30 maig, 2023 - 12:00

Una sessió de punxadiscos per aprendre i fer ballar la gent gran a Jardins de la Pau

Entrevista a Carmen Giner, usuària del Centre Cívic, sobre la seva...