Esteu aquí

El Parc Agrari del Baix Llobregat compleix 14 anys

L'any 2010, la Generalitat el va declarar sòl d'especial protecció pels seus valors ambientals i agrícoles

dimecres, 27 juny, 2012 - 10:55

El dimarts 26 de juny el Parc Agrari del Baix Llobregat complia 14 anys de vida. El Parc és una figura única a Catalunya de protecció i gestió d'un espai agrari productiu i a tocar de la gran Barcelona.

D'ençà que el 1998 es va constituir, impulsat per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Unió de Pagesos i els 14 municipis que hi aporten sòl agrícola (entre els quals el Prat), el Consorci del Parc Agrari s'ha convertit en un model i referent mundial. L'any 2006, la Generalitat s'incorporà al projecte.

Ja l'any 1976, però, el Pla general metropolità va decidir preservar aquest espai agrari sota la clau 24, sòl rústic agrícola protegit.

El Parc Agrari té de 3.000 hectàrees de gran fertilitat on s'hi cultiven més de seixanta tipus de fruites i hortalisses, entre les quals la preciada carxofa Prat.

Més de 1.500 pagesos professionals treballen les 560 explotacions agrícoles del Parc Agrari, que aporten al consumidor de l'àrea metropolitana uns productes de proximitat i qualitat.

L'any 2010, la Generalitat va declarar el Parc Agrari sòl d'especial protecció pels seus valors ambientals i agrícoles, dins el Pla territorial metropolità de Barcelona, l'instrument de protecció territorial.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...