Esteu aquí

El nou regidor del Prat, Gabriel Soriano, ha pres possessió durant el ple municipal

Al ple d’avui, també s’han aprovat quatre mocions que reclamen una nova llei de barris, mesures contra la pobresa energètica, la defensa del sistema públic de pensions i majors facilitats per fer tràmits amb Hisenda

dimecres, 3 febrer, 2021 - 19:45

Durant el ple municipal, que ha tingut lloc aquest dimecres 3 de febrer, ha pres possessió com a regidor Gabriel Soriano (PSC). Per prendre possessió del càrrec, Soriano ha assistit a la sessió d’avui de forma presencial, de forma excepcional. Cal recordar que, en el context de la pandèmia, els plens s’estan celebrant amb el suport de mitjans telemàtics i que, normalment, hi assisteixen presencialment només l’alcalde i portaveus dels grups municipals, mentre que la resta de regidors i regidores hi participen telemàticament.

La presa de posessió de Soriano com a regidor del PSC es produeix després de la defunció el passat mes de desembre de Marta Mayordomo.

El ple del Prat, contra la pobresa energètica

Al ple d’avui, també s’ha aprovat una moció per combatre els increments dels preus de la llum i la pobresa energètica. La moció insta a l’Estat a realitzar els canvis legislatius necessaris per acabar amb la sobreretribució de les companyies del mercat elèctric i a accelerar el desenvolupament de comunitats energètiques locals que redueixen la dependència dels grans oligopologis energètics. També insta la Generalitat a garantir el compliment de les mesures de la Llei 24/2015  per part de les companyies energètiques i sancionar-les en cas contrari. A més, s’insta les pròpies companyies, els grans propietaris i la Generalitat a fer front a la  proliferació de plantacions de cànnabis amb els conseqüents riscos de seguretat que comporten per als veïns i veïnes dels edificis on es troben. A les companyies, també se’ls requereix que facin el manteniment i inversions oportunes per garantir el bon estat de la xarxa elèctrica.

La moció l'han proposada el Prat En Comú, Podem i ERC i el PSC també hi ha votat a favor. Pel que fa al grup de C's, s'ha abstingut en la votació. 

Demanda d’una nova llei de barris

Una segona moció, presentada pel Prat En Comú i Podem, aprovada al ple d’avui per unanimitat ha estat per instar al futur govern de la Generalitat sortint de les eleccions del 14 de febrer a impulsar una nova llei de barris de forma prioritària. Aquesta nova llei s’hauria d’acompanyar d’un fons de recuperació per a la millora urbana, social i ambiental, a partir dels recursos de la UE, l’Estat i la Generalitat. La moció, que es basa en el referent de la llei de barris de 2004, considera que cal reimpulsar una normativa d’aquestes característiques en l’actualitat, davant del repte que suposa la crisi sanitària i socioeconòmica de la Covid i l’emergència climàtica, amb major impacte també sobre els barris més vulnerables.

En defensa del sistema públic de pensions

Aquesta tarda, també s’ha aprovat la moció de la plataforma Marea de pensionistes i jubilats del Prat, presentada al ple per part del Prat En Comú, ERC i Podemos. Per defensar el sistema públic de pensions, la moció insta a l’Ajuntament a adherir-se a la sol·licitud de la COESPE (Coordinadora Estatal por la Defensa del Sistema Público de Pensiones), que demana al govern espanyol que faci una auditoria dels comptes de la Seguretat Social. Amb aquesta auditoria, s’hauria de determinar quina part de les cotitzacions socials s’hauria destinat a finançar les denominades “despeses impròpies” (prestacions no contributives), que s’haurien d’haver sufragat a través de polítiques socials.  Una vegada determinat aquest import, la moció també demana que s’estableixi una compensió adequada a la caixa única de la Seguretat Social.  La moció s'ha aprovat amb el vot favorable dels grups proposants i C's i l'abstenció del PSC. 

Més facilitats per fer tràmits amb Hisenda

Finalment, la darrera moció aprovada al ple d’avui, presentada per ERC, insta al govern espanyol (Ministeri d’Hisenda) a signar un conveni amb les diputacions de Catalunya per facilitar els tràmits que s’hagin de realitzar amb Hisenda de forma presencial. En el text de la moció, se subratlla la importància de facilitar les gestions amb Hisenda a la ciutadania del Prat, que actualment  ha de desplaçar-se a Cornellà per fer tràmits presencials. També es recorda que, d’acord amb un conveni ja signat entre l’Agència Tributària de Catalunya i les diputacions, s’han de poder fer tràmits amb aquesta administració des de qualsevol oficina dels ens provincials. A més del grup proposant, hi han votat a favor El Prat En Comú i el PSC i, en contra, C's i Podem. 

Es recupera la figura de la gerència municipal

El ple municipal d’avui també ha decidit recuperar la figura de la gerència municipal, vacant des de l’any 2003, per reforçar l’estructura de l’Ajuntament davant del repte que suposa la digitalització i modernització municipals, que s’estan impulsant en el marc del Pla d’Actuació Municipal 2020-2023 i també de l’estratègia “Ara més que mai, el Prat” per a la reconstrucció socioeconòmica de la ciutat front a la covid. S'ha aprovat amb el vot a favor de l'equip de govern i Podem, el vot contrari de C's i  l'abstenció d'ERC. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...
Lluís Tejedor rep el títol de fill adoptiu del Prat de la mà de l'alcalde Lluís Mijoler

divendres, 19 novembre, 2021 - 20:30

Lluís Tejedor rep el títol de fill adoptiu del Prat en un acte celebrat al Teatre L’Artesà

L’actual alcalde del Prat, Lluís Mijoler, li ha lliurat el diploma de fill...