Esteu aquí

El nou Consell Municipal de la FP vol fomentar i consolidar el potent sistema de formació i qualificació professional del Prat

Som el tercer municipi de la comarca amb més nombre de matrícules de formació professional, amb el 12,1% del total

Membres del Consell de la FP que ahir van assistir a la constitució d'aquest nou òrgan.

dijous, 11 octubre, 2018 - 12:45

El Consell Municipal de la Formació Professional (FP) del Prat de Llobregat es va constituir ahir dimecres, en un acte celebrat al Saló de Plens. Aquest Consell pretén fomentar i consolidar un potent sistema de formació i qualificació professional al municipi amb tots els agents vinculats a l’àmbit de la FP. 

El nou Consell de la FP vol estar arrelat a la realitat social i econòmica del territori i convertir-se en un marc de col·laboració entre els diferents agents públics i privats implicats per generar acords i promoure mesures adreçades a la promoció de la formació i la qualificació professional.  Altres objectius són millorar la visualització i reconeixement de la FP entre el teixit empresarial i la ciutadania en general i donar major difusió  als projectes vinculats als estudis de FP, així com al seu impacte social i econòmic. Així mateix, es vol donar major presència a la FP en els diferents àmbits educatius del Prat de Llobregat. 

El procés que ha desembocat en la constitució del Consell Municipal de la FP es va iniciar l’any 2010 amb la creació de la Taula de la FP, que ha anat evolucionat des d’aleshores, fent possible ahir la creació del nou espai.

Entre els membres del nou Consell de la FP designats ahir, hi figuren representants dels següents agents socials, polítics i econòmics: 

•    Equip de govern municipal (l’alcalde i les tinents d’alcalde i regidores d’Educació i de Promoció Econòmica)
•    Representants dels partit polítics amb representació municipal
•    Representants dels Sindicats  (UGT i CCOO)
•    Representants  de la Generalitat (Departament d’Ensenyament i Servei d’Ocupació)
•    Representants de l’Escola d’Adults i Instituts (Escola d’Adults Terra Baixa, Institut Illa dels Banyols i Institut Les Salines)
•    Representants d’entitats empresarials (Associació El Prat Empresarial i PIMEC)
•    Representant de la Taula d’Economia Social i Cooperativa
•    Representants tècnics de l’Ajuntament del Prat de Llobregat (de l'àrea  d’Igualtat i Drets Socials i de l'àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació)
•    Representats de l’alumnat (pendents de nomenament)

Al Prat, més FP que a la mitjana comarcal

Actualment, el Prat té una oferta més àmplia i més alumnat que la resta de municipis del Baix Llobregat en proporció als seus habitants. Mentre que el Prat representa un 7,8% de la població de la comarca, la seva oferta de cicles formatius de FP representa el 13,3% del total del Baix Llobregat. A més, el Prat és el tercer municipi de la comarca amb més nombre de matrícules de formació professional, amb l’12,1% del total. El nombre d’alumnes matriculats a FP al municipi ha anat a l’alça durant els darrers anys i aquest curs ja sumen un total de 1.237.

Bona inserció laboral

Cal destacar també els bons resultats d’inserció laboral de le persones que estudien cicles formatius de FP. De mitjana, 6  mesos després de finalitzar els seus estudis, el 61% de l’alumnat de FP troba feina, un percentatge que arriba al 75,1% en el cas dels cicles de grau superior. 

Reptes de futur

Com a reptes de futur, es va constatar la necessitat d’incrementar la proporció d’alumnes que, després de superar cicles de grau mitjà, continuïn amb el de grau superior. També es vol ampliar l’oferta de la FP Dual, on l’alumnat combina la formació en el centre educatiu amb l'activitat productiva a l'empresa, així com els Programes de Formació i Inserció (PFI). Els PFI estan pensats per a joves que han deixat l’ESO per facilitar que puguin tornar-se  a connectar amb al sistema educatiu a través de la formació professional. També es constata la necessitat de promoure l’entrada de dones als estudis de FP, ja que els cicles formatius al Prat continuen registrant una gran majoria  masculina entre el seu alumnat.

Presentació del Consell de la FP

Document (pdf - 1471467 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...

dimarts, 26 juliol, 2022 - 15:00

La gastronomia i la natura de proximitat, protagonistes de la guia “L'Estiu al Baix Llobregat. Next Llobregat!”

Sota el títol “BenvinGUST!”, BCN Content Factory, amb la col·laboració del...