Esteu aquí

El Municipi, en xarxa

L'Ajuntament treballa en la construcció d'una xarxa de telecomunicacions amb l'objectiu de connectar els principals edificis i equipaments municipals en un termini de dos a tres anys.

dissabte, 1 novembre, 2003 - 01:00

Aquesta xarxa de telecomunicacions de l'Ajuntament se serveix en part de l'anomenat semianell troncal, un seguit de canalitzacions que envolten el nord de la ciutat i que diverses operadores privades de telecomunicacions van construir entre els anys 2001 i 2002 sota la supervisió de Localret, un consorci d'institucions locals que promou la implantació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en l'àmbit local.

La xarxa de telecomunicacions de l'Ajuntament, amb una construcció i un disseny en els quals han treballat conjuntament el Departament Municipal de Sistemes d'Informació i Localret, es desplegarà en tres fases. A la primera, a la zona nord de la ciutat, es connectaran divuit edificis i utilitzarà el semianell troncal; a la segona, al sud, s'enllaçaran tres o quatre edificis i utilitzarà canalitzacions pròpies (no la troncal); i a la tercera, al centre de la ciutat, s'uniran entre cinc i set edificis, també amb canalitzacions pròpies.

La fase primera, durant la qual s'han estès gairebé dotze quilòmetres de cable de fibra òptica, es va adjudicar a l'empresa Telsa (Grup Dragados) per uns 307.000 euros, i està pràcticament enllestida (a l'estiu ja es van veure les obres a la plaça de la Vila i a l'Onze de Setembre).

Els objectius principals d'aquesta xarxa de telecomunicacions de l'Ajuntament són evitar la fractura digital dels equipaments i les dependències municipals i de la seva plantilla, alhora que se centralitzen els serveis, impulsar les TIC en els equipaments de l'Ajuntament reformant els cablejats de veu i dades, eliminar el cost de la telefonia entre edificis i facilitar la convergència d'altres serveis cap a les TIC.

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...