Esteu aquí

El MUHBA Plaça del Rei, sortida final del Curs L’Edat Mitjana i la formació d’Europa

Els alumnes van posar en pràctica els coneixements adquirits

Molts dels cursos del Cèntric Espai Cultural finalitzen amb una sortida consensuada amb els alumnes, per tal de gaudir d’activitats plaents i propiciant noves experiències culturals.

dimecres, 18 desembre, 2019 - 09:00

El curs de l’Edat Mitjana i formació d’Europa proposat per l’Arxiu Municipal i impartit per Jordi Gibert , doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en Història i Arqueologia de l’Edat Mitjana, amb una àmplia experiència com a docent universitari, responsable d’excavacions i autors de treballs científics.  va tenir tan gran acollida des del principi en el que es va haver de doblar  amb una trentena de persones interessades.

 

El passat dissabte, 30 de novembre per acomiadar el curs  i per posar en pràctica alguns dels coneixements adquirits durant aquest trimestre es va consensuar visitar el MUHBA (Museu d’Història de Barcelona). 20 persones alumnes del curs van participar de la sortida comentada.

 

L’itinerari establert va ser el Portal de l'Àngel,   la Porta del Bisbe, visitant  l'Aqüeducte i el Temple d’August, ambdós vestigis romans, i d'allà cap al museu Després de la visita al MUHBA, es va continuar l’itinerari amb la Porta de Mar del carrer Regomir, es va resseguir t la muralla cap al carrer de l'Argenteria, i es va completar amb Santa Maria del Mar.

 

La visita als diferents espais i elements va ser dirigida pel Dr. Jordi Gibert que, a més, va facilitar dades bibliogràfics i documentació als assistents a la sortida. Va ser una sortida intensa amb molta informació que va permetre acabar de completar els continguts del curs.

 

Jordi Gibert va ser el guanyador de la Beca Jaume Codina de Recerca d’Història Local en l’edició 2013. El seu treball “A l’ombra de Barchinona. Antecedents i gènesi de la societat feudal a l’entorn del delta del Llobregat (segles Vi_XI) està publicat a la col·lecció de textos locals , número 11, que edita l’Ajuntament del Prat i es pot trobar en versió digital a https://www.elprat.cat/cultura/patrimoni-cultural/publicacions .

 

Aquest curs ha format del projecte dedicat a la història d’Europa, amb incidència local, que s’inclou a l’oferta formativa del Cèntric. El proper trimestre, continua amb un curs sobre l’època moderna amb Xavier Hernández Cardona.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 20 octubre, 2021 - 15:00

El projecte 'La Cocina de mi Vecina' s'obre a noves incorporacions

El veïnat participant del projecte ha començat a trobar-se per continuar...
Cèntric_espai de formació_Coneix els teus drets i deures a la xarxa

dimecres, 20 octubre, 2021 - 10:00

Noves píndoles digitals al Cèntric

Durant els mesos de novembre i desembre, l'equipament oferirà diferents...

dimarts, 19 octubre, 2021 - 13:30

Com sonen els espais que ens rodegen?

El projecte guanyador de la beca Música i Territori dins la convo /UNZIP ja...