Esteu aquí

El ministre de Foment explica els avenços de les obres per millorar les connexions ferroviàries de l'aeroport

També s’ha compromès a millorar el servei de Rodalies a Catalunya durant la seva visita a l’aeroport del Prat, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Lluís Tejedor.

Ministre de Foment, directora d'ADIF i alcalde del Prat a l'aeroport

El ministre de Foment, l'alcalde del Prat i la directora d'ADIF davant d'un panell informatiu de les millores ferroviàries a l'aeroport.

divendres, 23 novembre, 2018 - 19:00

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha fet aquesta tarda una visita de seguiment de les obres per millorar les connexions ferroviàries de l'aeroport del Prat.

L'han acompanyat la presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, el director general d'Aena, Javier Marín, i el president de Renfe,  Isaías Táboas, entre d'altres responsables d'aquests organismes. Per part de l'Ajuntament del Prat, hi ha assistit l'alcalde, Lluís Tejedor.
Pel que fa al nou accés ferroviari a la Terminal 1, fonts d'Adif indiquen que suposa la construcció d'un traçat de via de 4.510 metres,  3.385 dels quals corresponen a un túnel. Ja s'ha completat  la perforació de 2.521 metres.

També està avançant la construcció de la nova estació intermodal de la Terminal 2, que transformarà l'actual estació de Rodalies i estarà connectada amb l'estació de metro de l'aeroport de la L9 Sud, la línia R2 de Rodalies i la futura estació de la Terminal 1. Ja s'han completat els tractaments de protecció del terreny i s'han executat les lloses de la coberta i el vestíbul, entre d'altres treballs.

Segons el ministre de foment, la primera fase de les obres acabarà l'estiu de 2019. Aleshores s'encetarà la segona fase de les obres, que és previst acabi totalment l'any 2021. Segons Foment, la construcció de l'estació Intermodal de la T2 s'emmarca en un projecte global en què s'invertiran 620 milions d'euros.

Quan finalitzin les obres, es calcula que el viatge en tren des de l'estació de Sants i la Terminal 1 de l'aeroport es podrà fer en 19 minuts. Es preveu que faran servir aquesta nova infraestructura entre 7 i 9 milions de persones. Aquestes seran les obres ferroviàries de Rodalies de major abast de tot l'Estat espanyol.

Aquestes obres de millora responen a la necessitat de facilitar el transport d'un nombre de persones cada vegada més gran, tenint en compte l'augment del tràfic aeri a l'aeroport Barcelona-El Prat i el creixement del turisme a Barcelona.

Inversions en Rodalies a Catalunya de 3.900 milions fins al 2025

El ministre de Foment també s'ha compromès a millorar el servei de Rodalies, amb una inversió de prop de 3.900 milions d'euros des de 2017 i fins al 2025 arreu de Catalunya, amb intervencions en diferents punts de la xarxa ferroviària. També ha expressat el seu compromís amb la millora general de les infraestructures a Catalunya.

També ha traslladat el seu condol als familiars de la víctima mortal de l'accident ferroviari de Vacarisses. A més, ha explicat que demà dissabte es reobrirà el servei de la línia R4 - a què correspon l'estació de Vacarisses- a primera hora en via única i, en 15 dies, en les dues vies.

Compartir

Noticies relacionades

Sant Joan 2021

divendres, 18 juny, 2021 - 09:00

La platja, tancada la revetlla de Sant Joan per seguretat

A partir de les 8 del vespre no s'hi podrà accedir en cotxe, transport públic...
Ni Un Pam Més

dijous, 17 juny, 2021 - 14:30

L’Ajuntament convida la ciutadania a expressar el rebuig a l’ampliació de l’aeroport i en defensa del Delta penjant domassos al balcó

Se'n podrà recollir un per domicili en diferents espais municipals. La...