Crònica dels oblidats

El metge de Lampedusa

divendres, 1 febrer, 2019 - 13:45

El passat diumenge 27 de gener, un grup d'alumnes de 1r de Batxillerat de l'IES Estany de La Ricarda va venir al Teatre Modern a veure El metge de Lampedusa. La Mercè Cabrera ens ha fet arribar aquesta ressenya amb la seva visió de l'obra.

"El metge de Lampedusa és una obra de teatre basada en el llibre "llàgrimes de sal", escrit pel doctor Pietro Bartolo, que al seu torn és una recopilació de vivències personals de l'autor i de les seves experiències amb els refugiats que atèn al llarg del seu incansable dia.

El monòleg que ens presenta l'actor Xicu Masó relata de forma molt plausible i real la duríssima lluita que aquestes persones duen carregada a les espatlles. S'explica de forma humana, amb el cor a la mà, fent arribar la por i tristesa dels viatjants que, quan finalment aconsegueixen ser atesos aquí, la transformen en pau i satisfacció; unes emocions d'un calibre que nosaltres mai acabarem d'entendre i que malgrat tenir-les a la vora no les gaudim com caldria.

Sota el meu punt de vista, francament, crec que han fet un extraodinari treball amb l'actuació, que es fa curta i entretinguda, sobre tot pel fet que hi ha una persona que es fica dins la pell d'una altra i que narra els fets com si fossin seus; això és tenir un gran do, una empatia enorme que et permet creu-re't i entendre el que expliques per a després plasmar-ho amb la vitalitat que necessita.

Recomano molt anar-la a veure, és fascinant, la trobo un pou de saviesa, un aprenentatge ètic que si no es viu, al menys en tercera persona com a espectador, no s'adquireix mai a la vida".

Mercè Cabrera, alumna de primer de batxillerat, IES Estany de la Ricarda

Aquest reportatge permet veure alguns dels moments de la interpretació de Xicu Masó

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 gener, 2020 - 10:30

Tot a punt per iniciar la nova temporada d’Arts En Viu al Prat

Dissabte, 18 de gener a les 18 h, i diumenge, 19 de gener, a les 10.30 h, al...

divendres, 24 gener, 2020 - 10:00

La dansa entra a l'escola com a competència transversal

Experiència a l'Escola Honorable Josep Tarradellas, en el marc del programa...

divendres, 24 gener, 2020 - 09:30

El pratenc Joan Ignasi Salcedo guanya la Beca de recerca d’història local Jaume Codina

Es tracta d'un treball sobre "Població i habitatge al Prat de Llobregat, 1916...