Esteu aquí

El mes de maig, dedicat a promoure l'economia social i cooperativa

Exposicions, xerrades, fires, formacions, festes, cine-fòrums, mercats…

divendres, 29 abril, 2016 - 14:00

Durant aquest mes de maig, els cinc Municipis Cooperatius del Baix Llobregat (el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Vallirana i Viladecans), juntament amb diverses entitats d'economia social i cooperatives de la comarca, i amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, realitzaran una sèrie d'activitats per donar visibilitat i promoure l'economia social i cooperativa. Serà el Maig Cooperatiu.

Què és l'economia social i cooperativa?
L'economia social i cooperativa és una forma de fer empresa i innovació social que es defineix per la participació democràtica de les persones en la presa de decisions, de manera cooperativa, solidària i amb impacte social. El seu objectiu és anar més enllà de l'ànim de lucre de l'economia convencional.

Les cooperatives promouen la participació de les persones membres, l'ocupació estable, la innovació, l'arrelament al territori i el desenvolupament local. Hi ha cooperatives de treball a tots els àmbits i sectors: atenció a les persones, energies renovables, comunicació, indústria... Alhora, l’economia social i solidària prioritza les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia, a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania.

Maig cooperatiu
Els Municipis Cooperatius del Baix Llobregat s'han coordinat per organitzar el Maig Cooperatiu, amb l'objectiu de donar visibilitat a aquest model alternatiu a l'economia convencional. En el fulletó enllaçat a peu de pàgina podeu consultar el programa complet del Maig Cooperatiu, que inclou exposicions, xerrades, fires, formacions, festes, cine-fòrums, mercats, etc.

Municipis Cooperatius
Els Municipis Cooperatius ho són perquè formen part d'un programa impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que agrupa a 18 ajuntaments catalans. El programa Municipi Cooperatiu promou la implicació de les administracions locals, entitats i agents econòmics i socials en la difusió, creixement i consolidació de l'economia cooperativa al territori. 
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 agost, 2019 - 14:15

El Programa 30 Plus va facilitar la inserció laboral de 32 persones al Prat l’any 2018

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament gestiona per tercer any...

dijous, 25 juliol, 2019 - 13:30

L’Ajuntament roda un espot per promoure el comerç local

Dintre de les accions emmarcades en el Pla Estratègic de Comerç 2019 - 2025, l'Ajuntament del Prat ha rodat un espot per posar en valor el comerç local. ...