Esteu aquí

El mes de maig, dedicat a promoure l'economia social i cooperativa

Exposicions, xerrades, fires, formacions, festes, cine-fòrums, mercats…

divendres, 29 abril, 2016 - 14:00

Durant aquest mes de maig, els cinc Municipis Cooperatius del Baix Llobregat (el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Vallirana i Viladecans), juntament amb diverses entitats d'economia social i cooperatives de la comarca, i amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, realitzaran una sèrie d'activitats per donar visibilitat i promoure l'economia social i cooperativa. Serà el Maig Cooperatiu.

Què és l'economia social i cooperativa?
L'economia social i cooperativa és una forma de fer empresa i innovació social que es defineix per la participació democràtica de les persones en la presa de decisions, de manera cooperativa, solidària i amb impacte social. El seu objectiu és anar més enllà de l'ànim de lucre de l'economia convencional.

Les cooperatives promouen la participació de les persones membres, l'ocupació estable, la innovació, l'arrelament al territori i el desenvolupament local. Hi ha cooperatives de treball a tots els àmbits i sectors: atenció a les persones, energies renovables, comunicació, indústria... Alhora, l’economia social i solidària prioritza les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia, a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania.

Maig cooperatiu
Els Municipis Cooperatius del Baix Llobregat s'han coordinat per organitzar el Maig Cooperatiu, amb l'objectiu de donar visibilitat a aquest model alternatiu a l'economia convencional. En el fulletó enllaçat a peu de pàgina podeu consultar el programa complet del Maig Cooperatiu, que inclou exposicions, xerrades, fires, formacions, festes, cine-fòrums, mercats, etc.

Municipis Cooperatius
Els Municipis Cooperatius ho són perquè formen part d'un programa impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que agrupa a 18 ajuntaments catalans. El programa Municipi Cooperatiu promou la implicació de les administracions locals, entitats i agents econòmics i socials en la difusió, creixement i consolidació de l'economia cooperativa al territori. 
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 14 juny, 2019 - 10:45

El Prat commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades

Les Cases d'en Puig acolliran el 20 de juny una jornada amb diverses taules...

dijous, 13 juny, 2019 - 12:45

El projecte Línia Dona del Prat, seleccionat com a model d’èxit per millorar l'ocupabilitat femenina

S'adreça a dos col·lectius: dones majors de 55 anys i dones víctimes de...

dimecres, 12 juny, 2019 - 13:15

15 joves del Prat fan pràctiques en perruqueries per obtenir un certificat de professionalitat

Prèviament fet una formació teoricopràctica de 220 hores a l’Institut Les...