Esteu aquí

"El Macetohuerto" comença a brotar a la terrassa del Ribera

Us convidem a formar part d'aquesta iniciativa comunitària que ha posat la seva llavor al centre cívic de la mà de l'alumnat de l'IFE de l'INS Les Salines i veïns i veïnes del barri

dimecres, 12 juny, 2024 - 12:30

El Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, acull l'alumnat de tercer de l'Itinerari de Formació d'Auxiliar de cura d'animals i espais verds de l'Institut Les Salines, amb qui cada any fem propostes de tallers oberts a la ciutadania, així com projectes compartits amb altres col·lectius del centre.

Al mes de març vam organitzar de forma compartida "El Macetohuerto", una sessió on es va aprendre a cultivar hortalisses a la cuina, terrassa o balcó i a la qual es van apuntar onze participants. Aquesta sessió va ser la llavor, i mai millor dit, del projecte del Macetohuerto a la terrassa del Ribera. Unes setmanes després del taller, i coincidint amb les dates més propícies per a plantar, es va convocar a totes les persones interessades a fer una sembra del planter de productes de temporada, amb materials reaprofitats als quals s'ha donat una nova vida. Actualment, un total de sis persones voluntàries provinents de La Cocina de mi Vecina i del grup d'SPAI es responsabilitzen de la cura d'aquest hort comunitari.

Per sumar-vos al projecte només cal que passeu pel Ribera i ens demaneu informació, i no calen coneixements previs. A més, per organitzar i atendre adequadament les cures de les plantes sembrades, al vestíbul del Centre Cívic trobareu una pissarra on s'anoten les tasques que cal fer cada dia, i existeix un grup de WhatsApp per mantenir la coordinació entre les participants.

Ja no cal disposar de jardí a casa per poder gaudir d'un mini hort, podeu sumar-vos a la iniciativa i donar més vida a l'hort del Ribera!

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 22 juliol, 2024 - 11:45

El projecte SORELL (Sostenibilitat i Reutilització de Llibres) marca la fi de curs de l’activitat de les AFA

Un any més, les famílies han exercit un paper dinamitzador que s’ha concretat...

divendres, 19 juliol, 2024 - 18:00

Dispositiu de Cançó Protesta Experimental: proposta seleccionada a la modalitat Música i Territori de la Convocatòria /Unzip 2024!

Ivó Valdivielso i Òscar Martínex ens proposen la creació popular i la...

divendres, 19 juliol, 2024 - 10:15

Comença el compte enrere per a la Festa Major 2024!

Del 27 al 30 de setembre, celebrem la festa més xamosa i més galana