Esteu aquí

El Llobregat, més net

El Llobregat deixa de ser una claveguera per ser un riu més net, menys contaminant.

divendres, 1 febrer, 2002 - 01:00

En els propers dies notarem canvis en el nostre entorn territorial. Pot ser que el riu baixi amb menys cabal del que estem habituats, que veiem que a la llera li manca part de l'aigua fosca que fins ara arribava directament al mar. La causa és la posada en funcionament de la primera fase de la depuradora del Baix Llobregat, que, en la seva etapa inicial, capta les aigües residuals del Prat per al seu primer tractament. 
El Llobregat deixa de ser una claveguera per ser un riu més net, menys contaminant. Volem que les aigües tractades per la depuradora es reaprofitin per al regadiu i per al manteniment del cabal ecològic del riu, objectius que les autoritats ambientals, en aquests cas la Generalitat a través de l'Agència Catalana de l'Aigua, han de garantir i que des del Prat exigim com a mesura substancial per a la millora del nostre medi ambient.  
La segona conseqüència que molt aviat podrem comprovar i gaudir, serà que les aigües del nostre litoral estaran menys contaminades i que podrem tornar a beneficiar-nos de la platja amb totes les activitats que aquesta ofereix, inclosa la del bany.
Es tracta d'un fet transcendental ja que és el primer cop que les aigües residuals no s'aboquen directament al mar, és a dir, deixen de contaminar la part més propera a la platja.  També hem de celebrar aquesta posada en funcionament de la depuradora perquè es tracta de la primera obra que és, ja, una realitat, de la suma de projectes que formen el Pla del Delta.
Aquesta obra ha de ser l'indicador del que significa el Pla del Delta per al Prat: la recuperació del territori i la solució per al sanejament del Baix Llobregat. És una contrapartida, la inversió que ha de fer l 'àrea metropolitana, Catalunya i l'Estat espanyol per la valuosa contribució del municipi del Prat al benestar i millora de serveis de la societat catalana.  Els ciutadans i ciutadanes del Prat hem de sortir-ne beneficiats i, des de l'Ajuntament, treballem perquè així sigui.  

Lluís Tejedor
L'Alcalde 

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...