Esteu aquí

El Llobregat, més net

El Llobregat deixa de ser una claveguera per ser un riu més net, menys contaminant.

divendres, 1 febrer, 2002 - 01:00

En els propers dies notarem canvis en el nostre entorn territorial. Pot ser que el riu baixi amb menys cabal del que estem habituats, que veiem que a la llera li manca part de l'aigua fosca que fins ara arribava directament al mar. La causa és la posada en funcionament de la primera fase de la depuradora del Baix Llobregat, que, en la seva etapa inicial, capta les aigües residuals del Prat per al seu primer tractament. 
El Llobregat deixa de ser una claveguera per ser un riu més net, menys contaminant. Volem que les aigües tractades per la depuradora es reaprofitin per al regadiu i per al manteniment del cabal ecològic del riu, objectius que les autoritats ambientals, en aquests cas la Generalitat a través de l'Agència Catalana de l'Aigua, han de garantir i que des del Prat exigim com a mesura substancial per a la millora del nostre medi ambient.  
La segona conseqüència que molt aviat podrem comprovar i gaudir, serà que les aigües del nostre litoral estaran menys contaminades i que podrem tornar a beneficiar-nos de la platja amb totes les activitats que aquesta ofereix, inclosa la del bany.
Es tracta d'un fet transcendental ja que és el primer cop que les aigües residuals no s'aboquen directament al mar, és a dir, deixen de contaminar la part més propera a la platja.  També hem de celebrar aquesta posada en funcionament de la depuradora perquè es tracta de la primera obra que és, ja, una realitat, de la suma de projectes que formen el Pla del Delta.
Aquesta obra ha de ser l'indicador del que significa el Pla del Delta per al Prat: la recuperació del territori i la solució per al sanejament del Baix Llobregat. És una contrapartida, la inversió que ha de fer l 'àrea metropolitana, Catalunya i l'Estat espanyol per la valuosa contribució del municipi del Prat al benestar i millora de serveis de la societat catalana.  Els ciutadans i ciutadanes del Prat hem de sortir-ne beneficiats i, des de l'Ajuntament, treballem perquè així sigui.  

Lluís Tejedor
L'Alcalde 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...