Esteu aquí

El Govern s'implica amb el delta

La visita que el conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Salvador Milà, va fer el 25 de març passat al delta del Llobregat va servir per exposar el compromís del Govern català amb la preservació dels valors naturals del nostre territori.

dissabte, 1 maig, 2004 - 16:45

El conseller de Medi Ambient i Habitatge va fer un recorregut per diverses obres del Pla Delta i pels espais naturals (desviament del riu, depuradora, tercera pista de l'aeroport, nova carretera d'accés a la platja, futur parc Litoral, reserva del Remolar...).

Milà, que va fer la visita acompanyat per l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, va manifestar "el compromís del meu departament i de la Generalitat de preservar i recuperar el territori i la biodiversitat del delta del Llobregat, tot fent-los compatibles amb el seu desenvolupament econòmic i amb els objectius del Pla Delta". Milà va assenyalar que la Generalitat farà un "seguiment intensiu de les obres del Pla Delta des del punt de vista ambiental, a fi que compleixin les diverses declaracions d'impacte".

Pel que fa als espais naturals del delta del Llobregat, Milà va anunciar que la Generalitat crearà un consorci que vetllarà per preservar-los. Aquest consorci, una vella aspiració de l'Ajuntament del Prat, tindrà representants de les diferents administracions: Estat, Generalitat, ajuntaments (El Prat i Viladecans) i Consell Comarcal del Baix Llobregat. Haurà de gestionar espais com les reserves naturals de la Ricarda, Remolar-Filipines, Murtra i ca l'Arana, així com els futurs parcs Fluvial i Litoral. Segons Milà, "caldrà delimitar un àmbit de protecció que també abastarà els aqüífers".

Aquest consorci també serà l'encarregat d'impulsar un pla especial qual podria resultar en la creació d'una figura de protecció específica per a tots aquests espais, possiblement la de Parc Natural.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...