Esteu aquí

El Fòrum de les ciutats amb Consell de la Formació Professional signen un conveni de col·laboració

El Prat i altres 10 municipis catalans formen part d'aquest organisme

Pilar Eslava (extrem esquerre), regidora d'Educació de l'Ajuntament del Prat, amb la resta de representants municipals.

dilluns, 23 abril, 2018 - 12:00

Els regidors i regidores d’Educació de Mataró, Barcelona, el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Rubí, Sabadell, Tarragona i Terrassa van signar, el 18 d’abril passat, a la Nau Gaudí de Mataró, el conveni de cooperació i col·laboració del Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya. 

L’objectiu d’aquest conveni de cooperació i col·laboració és potenciar la relació i cohesió entre els municipis integrats en el Fòrum, i establir el compromís de treballar coordinadament i facilitant la transferència de coneixements i experiències entre els integrants.  

La formació professional és un àmbit material compartit per les polítiques educatives i les polítiques actives d’ocupació, sobre la base del concepte d’ocupabilitat, en què la qualificació professional apareix com un dels factors clau. 

Actuacions a realitzar

La voluntat dels municipis que integren el Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional és treballar per portar a terme les següents actuacions específiques: 

1.- Creació d’un marc de relació i col·laboració, preferent i estable, amb les entitats relacionades amb l’àmbit municipalista i de la formació professional.

2.- Planificació d’actuacions dirigides a la implicació de les entitats municipalistes per tal que es puguin corresponsabilitzar de les decisions que es prenguin de forma global. 

3.- Coordinació conjunta per mantenir una presència pública com una sola veu, en els espais que s’acordin, emetent opinions i en defensa del reconeixement de la tasca desenvolupada en els municipis al voltant de la formació professional i/o ocupacional. 

5.- Planificació i execució  d’actuacions específiques de forma coordinada entre tots els municipis signants d’aquest conveni, en l’àmbit de la formació professional i ocupacional. 

6.- Organització de trobades i jornades amb altres agents de fora del nostre territori per contrastar experiències. 

La vigència del conveni és de 4 anys i el Fòrum de les Ciutats amb Consell de la Formació Professional de Catalunya resta obert a noves incorporacions que subscriguin els acords pactats.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 11 juliol, 2019 - 11:45

Persones joves nouvingudes al Prat aprofiten l'estiu per millorar el seu català

Els i les participants en tallers d'iniciació a la llengua també visiten diversos espais i equipaments de la ciutat

Una quinzena de persones joves nouvingudes a la nostra ciutat,  de diverses nacionalitats, estan aprofitant aquest mes de juliol per participar en un taller d’iniciació a la llengua catalana. A més de les classes de llengua es fan activitats ...

dimecres, 10 juliol, 2019 - 17:45

Nova edició dels English Workshops per al curs 2019-2020

Augmenta l’oferta dels tallers de cara al curs vinent
ee-grup.jpg

dilluns, 8 juliol, 2019 - 12:30

El programa municipal IntersECCions realitza 65 accions per vincular educació, cultura i comunitat, 23 més que el curs passat

Les dades de balanç d’aquest curs escolar es van presentar durant l’Escola d...