Esteu aquí

El Fòrum "Ciutat del Prat" destaca enguany 11 treballs de recerca de batxillerat

Degut al context actual de confinament general no s'ha pogut celebrar la presentació pública, però els treballs es difondran per diversos mitjans

divendres, 3 abril, 2020 - 09:15

El dijous 2 d'abril passat, el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa hauria d'haver acollit una nova presentació pública dels treballs de recerca de batxillerat destacats d'aquest curs 2019 - 2020. Mitjançant dues taules rodones, l’alumnat hauria pogut mostrar la feina feta i la seva experiència en el procés d’elaboració dels treballs.

No obstant, degut al context actual de confinament general, el Fòrum de Treballs de Recerca "Ciutat del Prat" no s'ha pogut celebrar enguany. Passat Setmana Santa, l'Ajuntament habilitarà diversos mecanismes per poder difondre els treballs entre la ciutadania interessada.

Onze investigacions destacades

Enguany, el jurat del Fòrum ha destacat 11 investigacions d’entre els 20 treballs prèviament seleccionats pels instituts que actualment cursen batxillerat, la majoria de l'àmbit científic i tecnològic (podeu consultar-los a través del document enllaçat més a baix). Per exemple, un d'ells explica els models matemàtics aplicats a la malària, un altre tracta sobre l’ús o abús dels ultraprocessats als centres educatius del Prat, o un altre ha buscat la fòrmula de l’èxit aplicada a la música comercial, entre altres.

Donar a conèixer la feina feta

La regidoria d’Educació de l'Ajuntament, conjuntament amb el Servei Educatiu i en col·laboració amb els centres de secundària participants, buscarà formes alternatives per a la difusió de la feina feta, tant per part de l’alumnat del Prat com dels instituts de secundària de la ciutat. Així mateix, tan bon punt el context ho permeti, l’alumnat seleccionat pels centres i l’alumnat destacat pel jurat rebran el reconeixement merescut en forma d’obsequi.

L’Ajuntament vol felicitar a l’alumnat per la feina feta i agrair la tasca de tutorització del professorat, l’acompanyament dels centres participants i de les famílies, i la dedicació del jurat del Fòrum en la lectura dels treballs proposats.

La importància del treball de recerca

Tal i com destaquen el Francesc Ballester, director dels Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat, i Pilar Eslava, regidora d’Educació de l’Ajuntament del Prat, en la presentació del llibret recopilatori del Fòrum que es repartirà a la comunitat educativa del Prat, “el treball de recerca és una part fonamental del procés de formació de l’alumnat. Aquestes experiències de recerca i investigació tot sovint ajuden a descobrir vocacions, capacitats i aficions, alhora que potencien la curiositat de l’alumnat. En molts casos, afavoreixen una descoberta de l’entorn més proper com és El Prat de Llobregat i el seu patrimoni cultural i natural. I sobretot ajuden a descobrir que, com va dir Montaigne, el món és tan sols una escola d’indagació. En definitiva, el treball de recerca és un tast de tot això, i la millor eina perquè l’alumnat consolidi la competència en recerca.”

Els treballs seleccionats

Document (pdf - 22339867 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 18 juny, 2021 - 10:00

Cloenda del projecte Converses Literàries

S’acomiada el curs donant veu a la comunitat implicada
cantata-2021_la-nostra-cantata_1.jpg

dimecres, 16 juny, 2021 - 12:00

La Nostra Cantata

Una cantata creada plenament per l’alumnat de 6è

divendres, 11 juny, 2021 - 12:15

La XII Jornada Tothom Educa tracta els diferents reptes plantejats per infants, adolescents i famílies del Prat per fer una Ciutat Amiga dels Infants

Han sigut dues sessions online per adaptar-se a la situació sanitària i...