Esteu aquí

El Festival Esperanzah! 2020 es reinventa en un format virtual i presencial

Hi haurà concerts-conversa de Ciudad Jara, Amparanoia, Judit Neddermann, Marala i Xavi Sarrià i Key Day, i l’estrena de videoclips de Txarango, Balkan Paradise Orchestra i Natxo Tarrés amb la Banda Esperanzah!

dilluns, 5 octubre, 2020 - 09:00

El Festival Esperanzah!, que té lloc des de fa 12 anys al Prat, amb seu al barri de Sant Cosme, se celebra aquest any amb un format especial donades les circumstàncies de la pandèmia de COVID-19. Enguany aposta per un format mixt on podrem gaudir del Festival des de casa o des de diversos espais de la ciutat, amb diferents formats.

Concerts-conversa

El primer format serà a través dels concerts-conversa de bandes com Ciudad Jara, Judit Neddermann, Xavi Sarrià i Key Day, Amparanoia o Marala. Tots ells seran entrevistats per periodistes i artistes Facu Díaz, Natxo Tarrés, Ivan Prado, David Segarra i Núria Martorell. 

Durant 5 dies, de dilluns a dijous i també diumenge, el Teatre L’Artesà, el Cèntric Espai Cultural i el Teatre Modern oferiran cada vespre un concert-conversa amb aquests artistes. Qui ho desitgi podrà adquirir la seva entrada-donatiu per gaudir del concert amb normalitat, seguint les mesures de seguretat marcades per la situació sanitària. I qui ho prefereixi podrà comprar una entrada-donatiu a través de la retransmissió en directe i seguir-ho des de casa. Les entrades-donatiu presencials es posaran a disposició a través de www.esperanzah.cat, i les dels streamings, a través de TickEtic www.ticketic.org, la primera tiquetera solidària, cooperativa i ètica, amb qui fa dos anys treballa el Festival.

Festiclown

Durant el cap de setmana, al Casal Cívic El Prat - Delta del Prat es faran diverses actuacions del Festiclown, amb espectacles per a tota la família. Els xous seran “La Coquette”, de Kanbahiota; “Distans” de Vol’e temps; o el multifacètic Leo Bassi amb l’estrena mundial del seu nou show “Pandemia”. Durant dissabte i diumenge serà possible assistir a la majoria de les sessions del matí o la tarda per només 2 euros el donatiu.

Concerts en viu

De divendres a diumenge el Festival Esperanzah! no perdrà la seva essència i mantindrà diverses actuacions en directe amb els concerts de Raquel Lúa, Nakany Kanté, Ganzá i The Flaming Shakers. En tots els actes presencials del festival serà imprescindible que els assistents no tinguin cap síntoma relacionat amb la COVID-19 o hagin estat en contacte amb un positiu. Les mesures de seguretat seran estrictes i no es podrà assistir a cap acte sense la prèvia compra de l’entrada.

Videoclips

Dilluns, dimecres i divendres a les 12 h el Festival llançarà un nou videoclip d’una banda que ha regalat les seves imatges per fer una denúncia social sobre alguna de les causes que sempre han envoltat l'Esperanzah!. Els 3 grups encarregats d’estrenar cada dia un videoclip són Txarango, Balkan Paradise Orchestra i la Banda Esperanzah! dirigida per Natxo Tarrés. El Festival posarà el focus en alguna de les lluites compartides que han acompanyat els assistents del Festival en els darrers anys.

Ajut al sector musical

Enguany, el 100 % de la recaptació en les entrades venudes, que són donatius, aniran destinat a un o més projectes musicals que hagin patit greus conseqüències per culpa de l’aturada del sector. El destí el decidirà una comissió d’experts formada pels músics Gerard Quintana, Judit Neddermann, Natxo Tarrés, Alguer Miquel i treballadors del sector de la música.

Els centres culturals municipals reprenen la programació

El Prat ha reprès aquest mes d’octubre la programació presencial dels seus centres culturals, seguint tots els protocols i mesures de prevenció de la COVID-19, sumant-se així a l’aposta per la cultura segura.

Seguint aquestes mesures, han reprès la seva programació el Cèntric Espai Cultural, la Biblioteca Antonio Martín, l’Arxiu Municipal, els centres cívics Palmira Domènech, Jardins de la Pau i Sant Jordi-Ribera Baixa, el Teatre L’Artesà, La Capsa i el Centre d’Art Torre Muntadas.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:15

Es reprèn el club de lectura “Grans lectors”

En cas d’haver-hi més persones interessades està previst l’obertura d’un nou...

dimecres, 22 setembre, 2021 - 12:30

El projecte "Terra de Canvi" de Margherita Isola ha plantat la seva llavor entre les veïnes del Ribera

L'art tèxtil, les plantes medicinals i les pràctiques de cura entre dones són...

dimarts, 21 setembre, 2021 - 14:30

La Festa Major del Prat comptarà amb un Punt Lila per evitar agressions sexistes i LGTBIfòbiques

“Per unes festes lliures de sexisme, només sí és sí”.