Esteu aquí

El festival Dansa Metropolitana torna al Prat

El Prat de Llobregat formarà part de la cinquena edició d'aquest festival, que tindrà lloc del 10 al 27 de març

banner-dansa-metropolitana

dilluns, 28 febrer, 2022 - 13:00

El Prat de Llobregat formarà part un any més de Dansa Metropolitana, un festival que enguany arriba a la seva cinquena edició, posant en valor les confluències. El festival vol esdevenir un punt de trobada, apropant i fent accessible la dansa a tota la ciutadania, de manera inclusiva, perquè tothom pugui gaudir-la, construint lligams sòlids entre les ciutats i les persones que les habiten. Així del 10 al 27 de març, Dansa Metropolitana omplirà de dansa els teatres, els centres cívics, els carrers, les places i l'espai públic de les dotze ciutats metropolitanes.

 

La participació de la ciutat al festival inclou, tant propostes de sala com de carrer, a més de propostes educatives. El Teatre L’Artesà acollirà l’espectacle Sempiternos, de la creadora pratenca Mavi Arias, un espectacle flamenc intimista, homenatge  a aquells artistes que ja no estan entre nosaltres, però que, d'alguna manera, han deixat empremta imperdurable en el flamenc. La Sala Gran del teatre acollirà també un dels plats forts del festival,  Highlands, nova producció de Mal Pelo inspirada en la música de Bach, que tanca la tetralogia de la reconeguda companyia dedicada al compositor. Un espectacle on la música ens obre la porta del temps, una membrana on vibra l’imaginari de l’espiritualitat, el qual anirà també acompanyat de la xerrada  Bach: tot és possible del violoncel·lista Daniel Claret. Les propostes de L’Artesà es completen amb la presentació a l’espai públic de la nova creació del també pratenc Vicente Roldán, en un programa doble amb Mal Pelo on es barregen diferents llenguatges escènics. Les propostes de Mavi Arias i Vicente Roldán s’inclouen en La Moderna, programada de suport a la creació local del Teatre L’Artesà.

 

D’altra banda, el Centre Cívic Jardins de la Pau impulsa Obrim portes, ballem? on les seus de les escoles, acadèmies i associacions de dansa del Prat, obren les sales a la ciutat i ofereixen tallers impartits per artistes que formen part del festival i docents de les mateixes escoles. D’una banda, hi participaran quatre coreògrafs i companyies que formen part de la programació de Dansa Metropolitana: Iron Skulls oferirà la seva masterclass a l'escola de dansa Eternal dance; Iván Góngora, a l'escola de dansa Estudi 10; Pol Jiménez, a l'escola de flamenc Mavi Arias; i RV Dance (AVV Sant Cosme i Damià) proposa una masterclass amb Premoh’s Cru. Completen aquest programa, tres tallers amb docents de les mateixes escoles: Berto i Sofía a l'escola de dansa La Beat Urban, Filo García al Centre Cívic Jardins de la Pau i Úrsula Rilo de Hip Hop Prat al gimnàs Nippon Prat.  A més, durant el festival s’iniciarà el procés comunitari amb  Sebastian García Ferro, que es visibilitzarà al juliol dins de la cita anual al Prat de La Nit en Dansa.

Més informació al web d'Arts en Viu - Dansa Metropolitana.   

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 12:45

La màgia del Nadal arriba al Ribera amb propostes per a tots els públics

Manualitats, circ, gastronomia i molt més us espera al Centre Cívic

dimarts, 5 desembre, 2023 - 10:30

Finalitza el segon Cicle d’història del Prat

Prop de 300 persones assisteixen a les 4 sessions