Esteu aquí

El desbrossament i sega de marges i erms seguirà criteris ambientals

Els espais verds marginals són molt importants com a corredors biològics i per la seva rica biodiversitat, valors que perillen a causa de les segues freqüents

Espai marginal amb vegetació espontània i floració al costat de la tanca de l'aeroport.

divendres, 15 setembre, 2017 - 11:00

L'Ajuntament del Prat ha decidit incorporar criteris ambientals a les tasques de desbrossament i sega d'espais verds com marges de camins i solars o zones ermes. La sega sistemàtica d'aquestes zones els resta valor com a corredors biològics i posa en perill la rica biodiversitat que alberguen, tant vegetal com animal.

Intervenció mínima

El principal criteri que s'aplicarà a partir d'ara és el de la mínima intervenció en aquells espais on no hi hagi causes que n'aconsellin el desbrossament o sega (risc d'incendi, obstrucció del pas, dificultat per a la recollida de residus...).

Un altre principi és el d'evitar el desbrossament en èpoques de floració de les plantes, per tal que la vegetació completi el seu cicle i produeixi llavors que la perpetuïn.

Valors d'aquests espais

Els marges de camins i solars, així com els espais erms sense utilització, són importants per a molts invertebrats, ja que no solen rebre tractaments insecticides. A més, alberguen vegetació molt diversa, de floració abundant, vital per a molts insectes pol·linitzadors. També protegeixen invertebrats joves que, quan siguin adults, seran depredadors d'algunes plagues. La vegetació dels marges actua com a corredor biològic per a moltes espècies i atrau altres animals com ocells i petits rèptils i mamífers.

Finalment, tot i que socialment hi ha la idea que un herbassar "descuidat" dona mala imatge, en realitat té valors estètics, especialment en el moment de la floració, que es produeix en diversos moments de l'any.

Excepcions

En alguns casos no serà convenient aplicar el principi d'intervenció mínima, com ja s'ha explicat anteriorment. En aquests casos es procedirà al desbrossament i sega d'aquests espais, prioritzant, quan sigui possible, dos períodes: el pic de l'estiu (juliol-agost) i el pic de l'hivern (desembre-gener).

L'Ajuntament del Prat farà un seguiment de l'evolució d'aquests espais per decidir si cal intervenir-hi o no.
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 16 octubre, 2020 - 09:45

El Prat i ciutats de tot l'estat surten en defensa de l'agricultura de proximitat

Amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, el 16 d'octubre, la Xarxa de...

dijous, 15 octubre, 2020 - 13:00

Presentació pública de la Declaració d'Emergència Climàtica del Prat

La declaració contempla un ampli ventall de mesures que inclouen mobilitat,...

dimarts, 13 octubre, 2020 - 14:00

La Policia Local estrena 7 motos elèctriques

El cos policial també incorpora 6 bicicletes amb assistència elèctrica