Esteu aquí

El cribratge intensiu a Jardins de la Pau detecta menys d'un 1 % de positius

El divendres 18 de desembre serà l'últim dia que es faran els tests ràpids a la població asimptomàtica

Persones esperant per fer-se un dels tests ràpids al Centre Cívic Jardins de la Pau.

dimecres, 16 desembre, 2020 - 14:15

El 30 de novembre va començar al Centre Cívic Jardins de la Pau un cribratge intensiu voluntari per a persones asimptomàtiques, per detectar casos positius de covid-19 entre la població. Durant la primera setmama ja hi van passar 1.820 persones, i els dies següents es va donar una afluència mitjana de més de 150. El cribratge intensiu finalitzarà el 18 de desembre.

L'horari de funcionament del cribratge al Prat fins aquest divendres és de 12 a 20 h. Per anar a fer-se la prova no cal demanar cita. Les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19, les identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles a les quals se’ls ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de covid-19 positiu en els darrers 3 mesos no poden anar al cribratge de Jardins de la Pau. Aquestes persones hauran de seguir els circuits habituals, que consisteixen en fer la presa de mostres en el seu CAP de referència.

Compte amb les festes

Mitjançant aquets tests antingènics ràpids, el resultat és que el nombre de casos positius detectats ha estat per sota de l’1 %. De fet, durant les darreres setmanes de novembre i primeres de desembre s’ha contingut la incidència de casos de covid-19 al Prat, gràcies a l’aplicació de les mesures sanitàries de contenció. Cal, però, no abaixar la guàrdia, especialment durant les festes nadalenques, per no patir un retrocés.

Al web elprat.cat/enscuidem podeu consultar la informació actualitzada sobre la incidència de la covid a la ciutat i les mesures a seguir en cada moment.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 18 gener, 2021 - 12:15

Prat Activitats Salut, a casa

Activitats obertes a tota la població

dilluns, 18 gener, 2021 - 10:00

La primera setmana escolar després de festes acaba amb només 5 grups bombolla confinats

Tots els centres educatius de la ciutat segueixen oberts

divendres, 15 gener, 2021 - 13:15

Servei pioner per atendre telefònicament la població nouvinguda en el seu idioma

L’Ajuntament del Prat disposa l'app Platoon per poder parlar amb l'OIAC en...