Esteu aquí

El cost d'una ciutat neta i endreçada

Els espais públics del Prat tenen un ús molt intens, durant tot l'any. L'Ajuntament hi dedica molts esforços i diners per mantenir-los nets i en bon estat, però res d'això serà efectiu si la gent del Prat no hi col·laborem.

dimarts, 1 febrer, 2005 - 14:30

Els carrers, places i parcs de la ciutat del Prat són espais que compartim per passejar, xerrar, reposar, jugar.. En definitiva, per viure-hi cada dia. L'Ajuntament del Prat posa un accent molt especial en el manteniment d'aquests espais, que es vol que estiguin nets i endreçats, per garantir la bona convivència i la qualitat de vida de tots els pratencs i pratenques.
Concretament, en la prestació dels serveis de neteja viària i recollida de residus, que l'Ajuntament té adjudicats a l'empresa Urbaser, SA, aquest any es gastaran un total de 5.280.000 €, dels quals 2.527.171€ es destinaran a la recollida de residus i 2.752.829 € a la neteja viària. Es tracta, com es veu, d'una part considerablement important del pressupost municipal per a 2005.
L'Ajuntament hi dedica molts esforços i diners, però res d'això serà efectiu si els ciutadans i les ciutadanes del Prat actuem de manera incívica  i abandonem els mobles al carrer, no recollim les caques dels gossos o deixem les bosses d'escombraries fora de lloc.
Mantenir l'espai públic en bones condicions requereix, a més d'una bona organització dels serveis, també i molt especialment, de la col·laboració ciutadana i del respecte a les normes de convivència col·lectiva per part de tothom. Aquest Prat net, endreçat, sostenible i amable que volem el fem entre tots i totes cada dia i cada cop que sortim al carrer.

Respectar el medi
Promoure comportaments respectuosos amb el medi ambient urbà i amb el medi natural és un objectiu important, i per això una part important del pressupost del departament de Medi Ambient (aproximadament el 70%) es dedica a programes d'educació, sensibilització i difusió ambiental.  Les Cases d'en Puig, el Centre d'Informació Ambiental del Prat, permeten que el medi ambient, des de diferents aspectes i amb propostes variades,  sigui un tema sempre present a la ciutat. La continuïtat en els programes d'educació ambiental ja siguin relacionats amb el patrimoni natural, amb els residus, amb l'aigua, amb la mobilitat, amb l'energia... són un clar exponent de la voluntat de fer una feina constant de formació per avançar cap a una ciutat més respectuosa amb el medi ambient.

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...