Esteu aquí

El conseller d’Educació i l’alcalde de la ciutat inauguren el nou institut El Prat

Després de l’entrada en funcionament de l’Institut El Prat el passat mes de setembre, avui se n’ha celebrat l’acte d’inauguració institucional.

dissabte, 14 desembre, 2019 - 14:15

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mjoler, han visitat avui, dissabte 14 de desembre, l’Institut El Prat de Llobregat, ubicat en l’edifici municipal que ocupava l’antiga escola del Parc, que s’ha reformat per acollir el centre de secundària. Després de la posada en marxa de l’institut del passat mes de setembre, avui se n’ha celebrat l’acte d’inauguració institucional.

Durant l’acte, també s’ha comptat amb les intervencions de la directora del nou institut, Rosa Sanahuja; i del director de l’antiga escola que ocupava el solar (Escola Menéndez Pelayo coneguda com a Escola del Parc), Paco Yebra. També hi ha participat la pròpia AMPA de l’institut.

Aquest curs escolar 2019-2020, el nou institut compta amb dues línies d’ESO, en què estudien prop d’una seixantena d’alumnes. Però es preveu que el nombre d’alumnes creixi durant els propers anys, fins arribar a 240 places, amb la corresponent ampliació de línies.

La posada en marxa del nou institut del Prat, situat al Parc del Fondo d’en Peixo, era necessària per adequar l’oferta de places d’educació secundària a les necessitats del municipi, on la demanda de places d’ESO ha augmentant significativament durant els darrers anys.

Cal destacar que es tracta d’un Institut 2.0, on l’alumnat no treballa amb llibres de text, sinó amb Chromebooks, i on es potencia el bon ús i coneixement de les tecnologies digitals. A més, el projecte educatiu de centre es fa amb tota la comunitat educativa, amb la participació de l’alumnat i les famílies, que en aquests moments treballen en un projecte de biblioteca escolar.

L’Ajuntament s’ha ocupat del projecte i de l’execució de les obres, que han tingut un cost de prop de 3 milions d’euros, finançats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i avançats en primer terme per l’Ajuntament del Prat. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 19 novembre, 2020 - 13:45

Celebrat el sorteig del Consell dels Infants del Prat

S'ha fet per via telemàtica i ha servit per renovar el 50 % dels consellers i...

dijous, 19 novembre, 2020 - 09:00

Els projectes d'Arts en Viu apropen la dansa, el teatre i la música a les escoles

Són 9 projectes d'IntersECCions repartits entre centres de primària i secundària

dilluns, 16 novembre, 2020 - 13:15

Lleugera millora de la situació de la covid a les escoles i instituts del Prat

Tots els centres educatius de la ciutat segueixen oberts